Nuffic

Den Haag, 14 september 2006

Australische hoger onderwijs delegatie brengt werkbezoek aan Nederland Komende week brengt een zware academische delegatie uit Australië een bezoek aan ons land. De zeventien deelnemers vertegenwoordigen het hele spectrum van het hoger onderwijs.
Het werkbezoek duurt een week. Gezamenlijk en in groepjes bezoeken de leden van de Australische delegatie een groot aantal universiteiten en hogescholen. Het is de bedoeling, dat dit leidt tot een versteviging van de al bestaande relaties.
De Nederlandse Organisatie voor Internationale Samenwerking in het Hoger Onderwijs Nuffic, die het werkbezoek heeft georganiseerd, hoopt, dat er meer Australische studenten voor een (deel)studie naar Nederland komen. De Australische instellingen voor hoger onderwijs verheugen zich onder Nederlandse studenten in een groeiende populariteit. Omgekeerd zijn studenten in Australië onvoldoende bekend met de studiemogelijkheden die Nederland buitenlandse studenten biedt, bijvoorbeeld de meer dan 1160 vervolgopleidingen van allerlei snit in het Engels.
Dit jaar besteedt de Nuffic bijzondere aandacht aan Australië. Daaraan is niet vreemd, dat Nederland en Australië het vierhonderdjarig bestaan van hun onderling contact met allerlei manifestaties vieren.