Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|     |Zutphen -Aanrijding in file                               |
Woensdagavond rond 20.15 uur (13/9) ontstond er een aanrijding op de Kanonsdijk te Zutphen. Beide bij deze aanrijding betrokken auto's raakten totall loss. Er willen geen gewonden.

De aanrijding ontstond toen een 43 jarige bestuurder uit Oosterbeek de staart van een file op de Kanonsdijk naderde. De file vormde zich in de richting van de Oude IJsselbrug. De man besloot te keren met zijn voertuig, om een andere route te rijden. Uit tegenovergestelde richting zag hij wel een andere auto naderen. Deze was echter volgens inschatting nog ver genoeg weg.

Tijdens het keren ontstond een aanrijding met de naderende auto bestuurd door een 20 jarige man uit Voorst.

Op de plaats van de aanrijding werd een zeer lang remspoor aangetroffen. De 20 jarige Voorstenaar verklaarde zelf met een veel te hoge snelheid te hebben gereden. Technisch verkeersonderzoek zal vaststellen wat de exacte snelheid was, waarna een proces-verbaal zal worden opgemaakt.

|     |Zutphen -Motorrijder gewond bij aanrijding                |
Een 39-jarige motorrijder is woensdagmiddag (13/9) gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de kruising Schoolstraat-Weg naar Voorst. De motorrijder is met beenletsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Rond 17.15 uur wilde een 35 jarige automobilist uit Zutphen de Weg naar Voorst oprijden vanaf de Schoolstraat. Door de werkzaamheden aan de Nieuwe IJsselbrug was het extra druk op de Weg naar Voorst en had er zich een file gevormd. Hierdoor had de 35 jarige automobilist onvoldoende zicht op het verkeer uit de richting van Zutphen. Hij reed de kruising op en zag hierbij de naderende 39 jarige motorrijder niet. Hij verleende de motorrijder geen voorrang en een aanrijding was het gevolg.

|     |Brummen - Inbraak in auto, navigatiesysteem weg.          |
Bij een inbraak in een auto aan de Zutphensestraat is een navigatiesysteem gestolen. De inbraak werd dinsdagnacht gepleegd.

Een ruitje van de auto werd ingeslagen waarna de portieren geopend konden worden. Naast het navigatiesysteem werden ook zo'n 30 cd's uit de auto weggenomen. Een 43 jarige Brummenaar heeft aangifte gedaan.

De politie adviseert autobezitters om geen navigatiesystemen die demontabel zijn in de auto te bewaren. Met name de houders van de systemen op de voorruiten blijken een aantrekkingskracht te hebben op het dievengilde. Verwijder daarom de houder en het systeem uit de auto indien deze geparkeerd staat.

Een kleine tip: veeg de voorruit met een doekje schoon zodat de kring van de zuignap van de houder eveneens niet zichtbaar is. Natuurlijk is het bewaren van cd's in een auto een dankbare buit voor autokrakers!

|     |Zutphen -Inbraak in bedrijfspand                          |
Woensdagavond (13/9) werd er ingebroken in een bedrijfspand aan de Pollaan te Zutphen. De beveiligingdienst reageerde direct op het alarm doch bij aankomst bleken de daders al te zijn verdwenen.

De inbrekers hadden zich toegang tot het pand verschaft door een deur te forceren. Van een wand in het pand zijn plasmaschermen losgetrokken en meegenomen. Tevens werden er nog aanwezige computers en laptops meegenomen.

|     |Zutphen - Graffityspuiter betrapt                         |
Twee stadswachten hielden woensdagmiddag (13/9) rond 16.00uur een jeugdige graffitispuiter (15) op de Bosrand te Zutphen aan. Zij zagen hem bezig de muur van eentunnel met nieuwe tags te voorzien.

Na aanhouding door de stadswachten is de jongen overgedragen aan de politie. De jongen verklaarde dat hij dacht dat het spuiten van graffiti in de tunnel was toegestaan. Er bevond zich meer graffiti op de muren. Na afhandeling is de jongen aan zijn ouders overgedragen.

De zaak zal worden afgehandeld via bureau HALT.

|     |Eerbeek -  joyriders aangehouden                          |
De politie Eerbeek heeft vannacht met assistentie van collega's uit Apeldoorn na een achtervolging een auto klem gereden. De twee jeugdige Eerbekers (15 en 18) bleken de auto stiekem te hebben meegenomen.

Agenten zagen donderdagochtend (14/9) rond 01.10 uur een auto op de Loubergseweg rijden. Men wilde de bestuurder controleren op het gebruik van alcohol en gaf hem een stopteken. De bestuurder stopte niet, in tegendeel, hij ging er vandoor en reed met hoge snelheid richting Loenen. De politie ging direct achter de auto aan en via de politiemeldkamer werden politie-eenheden in de omgeving in kennis gesteld. De bestuurder kwam in Apeldoorn terecht en met hulp van Apeldoornse agenten werd de auto op de Heemradenlaan klem gereden. De 18-jarige bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben en de 15-jarige passagier had de auto stiekem van z'n vader meegenomen. De jongelui zijn voor nader onderzoek ingesloten en er wordt proces-verbaal opgemaakt.