Digitale Gemeente Houten

Machteloos Schalkwijk thuis onderuit tegen JSV

Steven van Santen

Schalkwijk- Promovendus Schalkwijk moet duidelijk nog wennen aan de rentree in de vierde klasse. Na vorige week al te hebben verloren bij UTS, werd afgelopen zondag kansloos verloren van JSV uit Nieuwegein. Vooral in aanvallend opzicht komt de ploeg van trainer Wessel Meerssman duidelijk tekort. Al na een half uur keek Schalkwijk tegen een 0-2 achterstand aan. Een vrije trap en een kopbal belandden tot tweemaal toe in de kruising. Vijf minuten voor de rust werd de schade nog groter toen JSV naar de 0-3 counterde. In de rust probeerde Meerssman de boel nog om te zetten en werd er besloten om achterin één op één te gaan spelen. Maar al snel na rust zorgde een persoonlijke fout ervoor dat JSV uitliep naar 0-4. Ook in de tweede helft wist de thuisploeg bijna niks in aanvallend opzicht te ondernemen. Slechts een schietkans van Wesley Haasjes zorgde voor enig gevaar bij de doelmond van de bezoekers. Vijf minuten voor tijd moest Barry van Eyden tot overmaat van ramp ook nog vroegtijdig naar de kleedkamer vanwege een tweede gele kaart. Meerssman vond na afloop dat teveel jongens onder hun normale niveau waren gebleven.