Politie Twente

Hennepteelt Goor

De politie stelde op woensdag 13 september een onderzoek in naar een mogelijke hennepteelt in een woning aan de Middenstraat in Goor. De 37-jarige bewoner liet de agenten binnen en bekende al meteen dat hij een hennepkwekerij in zijn woning had. De politie trof in een ruimte 169 planten en bijbehorende apparatuur aan. Alle goederen werden ter vernietiging in beslag genomen. Uit onderzoek bleek dat de stroom illegaal werd afgenomen. Het energiebedrijf stelt daarnaar een nader onderzoek in. De politie hield de 37-jarige bewoner aan. Na verhoor kon de verdachte met een dagvaarding het bureau weer verlaten. (06-117071)

Motorrijder gewond bij aanrijding

Hengelo

Op woensdag 13 september vond omstreeks 21.20 uur een aanrijding met letsel plaats op de kruising Mr P J Troelstraplein/Bornsestraat in Hengelo. Een 44-jarige vrouw uit Holten stond met haar auto op het Mr P J Troelstraplein voor genoemde kruising voorgesorteerd om links af te slaan. Ze zag op het laatste moment dat ze rechts af moest, in de richting Borne, waarop ze van rijstrook veranderde. Bij deze manoeuvre liet ze het verkeer op die strook niet voorgaan, waardoor een 37-jarige vrouw uit Hengelo op een motorfiets tegen haar aan reed. De motorrijdster kwam daarbij te vallen en raakte gewond, waarop ze naar het ziekenhuis werd overgebracht voor nader onderzoek. Een bij de motorrijdster achterop zittend zoontje bleef ongedeerd. De politie maakt proces-verbaal op van de aanrijding. (06-117349)

Gevaarlijk geladen trekker met oplegger van de weg gehaald

Oldenzaal

De politie zag op woensdag 13 september omstreeks 16.30 uur hoe een trekker met oplegger vanaf de Hanzepoort de oprit naar de A1 richting Duitsland op reed. Het viel hen op dat de oplegger ver overhelde naar links. Het dekzijl van de oplegger stond helemaal bol en het gevaar dreigde dat de oplegger zou gaan kantelen en op de invoegstrook terecht zou komen. De agenten hebben de combinatie daarop laten stoppen. De politie zette daarop de rechter rijstrook van de A1 af, waardoor deze als invoegstrook gebruikt kon worden voor het verkeer op de A1. Met behulp van een heftruck werd de lading, 21 ton vloerbedekking, weer naar het midden geplaatst en vastgezet. Daarna kon de chauffeur, een 34-jarige man uit Grudziadz (Polen), de combinatie achterwaarts de oprit weer afrijden tot aan de Hanzepoort. Daar werd de oplegger op een terrein gestald om de lading nog beter vast te zetten. De politie maakte proces-verbaal op wegens losliggende lading. Na betaling van de boete van 200 euro, door justitie opgelegd, kan de chauffeur de oplegger weer meenemen. (06-117281)

Taxibusje schiet na aanrijding over vangrail en komt op andere weghelft terecht

Rijssen

Op donderdag 14 september vond omstreeks 02.55 uur een aanrijding plaats op de A1 onder Rijssen. Een 68-jarige man uit Elst (Gld) reed met een taxibusje over de A1 in de richting Amsterdam. Hij zag een voor hem rijdende tankwagen (leeg) te laat of stuurde niet tijdig naar links. Daardoor kwam hij in aanrijding met deze tankwagen. De taxibus raakte met zijn rechter voorzijde de linkerachterzijde van de tankwagen, waardoor het busje kantelde en doorschoot. Het busje ging al slingerend en over de kop door de vangrail en kwam op de andere weghelft terecht. De vier inzittenden bleven ongedeerd en konden daarna hun reis naar Schiphol met een vervangende wagen vervolgen. De 68-jarige had licht letsel en hoefde niet naar het ziekenhuis. De taxibus was totaal vernield. Aan het wegdek, de vangrail en de berm was veel schade. De politie en medewerkers van Rijkswaterstaat zijn tot ongeveer 04.30 uur bezig geweest de weg weer vrij te maken. Tegen de 68-jarige taxichauffeur wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-117394)

Politie zoekt getuigen van zware mishandeling met beroving

Vroomshoop en Westerhaar

Naar aanleiding van een zware mishandeling met beroving op de avond van zondag 10 september is de politie op zoek naar getuigen. Het slachtoffer, een 39-jarige man uit Vriezenveen, bevond zich die avond omstreeks 21.30 uur in Vroomshoop (nadere locatie onbekend), toen hij werd aangesproken door een automobilist. Deze bood hem een ritje aan, waarna de 39-jarige instapte. In deze auto zaten nog een man en een vrouw.

Na een korte rit werd de 39-jarige in Westerhaar op de Schuineweg, een doodlopend weggetje vlakbij de Vroomshoopseweg, uit de auto gezet. De 39-jarige werd daarop behoorlijk mishandeld en van zijn portemonnee beroofd, waarna de auto met het drietal wegreed. Als gevolg van de mishandeling had de 39-jarige een ernstige hoofdwond en werd hij voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. Inmiddels is het slachtoffer weer thuis.

De politie wil graag in contact komen met personen die gezien hebben dat het slachtoffer in een zwartkleurige auto stapte in Vroomshoop. En uiteraard wil de politie graag getuigen van de mishandeling in Westerhaar spreken. De getuigen van beide genoemde voorvallen kunnen via telefoonnummer 0900-8844 contact opnemen met de politie in Twenterand. Anoniem bellen kan ook via Bel Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000. (06-115739)

Bromfietser zonder helm blijkt onder invloed

Enschede

Surveillerende politiemensen zagen donderdagmorgen 14 september om ongeveer 00.30 uur op de Tubantiastraat in Enschede een bromfietser rijden die geen helm droeg. Toen de bromfietser de politiemensen zag probeerde hij zich te verstoppen achter een geparkeerde camper. Bij controle bleek de man, een 26-jarige Enschedeër, te veel alcoholische versnaperingen tot zich te hebben genomen. Hij werd aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 1.61 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de nodige processen-verbaal worden tegen de man opgemaakt. (06-117380)

Fietsendief na onderzoek aangehouden

Enschede

Door getuigen werd woensdagmiddag 13 september omstreeks 16.45 uur gemeld dat er gezien werd dat een man op de Nederlandlaan in Enschede bezig was een slot van een fiets open te breken. Ter plaatse werd inderdaad een fiets aangetroffen waarvan het slot met een zogenaamde haakseslijper, die nog naast de fiets lag, was vernield. Direct daarop kwam een man bij de politiemensen en deze vertelde dat het zijn fiets was en dat hij zijn sleuteltje kwijt was. Zijn verhalen over het hoe hij aan deze fiets was gekomen werden echter steeds onsamenhangender en na een ingesteld onderzoek bleek dat de fiets afgelopen weekend aan de Wethouder Gerberstraat in Enschede was ontvreemd. Hierop werd de man, een 20-jarige Enschedeër aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na nog een aantal verschillende verklaringen bekende hij uiteindelijk de fiets te hebben gestolen. Proces-verbaal wordt tegen de 20-jarige opgemaakt en hij is met een dagvaarding heengezonden. Een afstandsverklaring is door hem ondertekend en de fiets kan terug naar de rechtmatige eigenaar, een 26-jarige Enschedeër. Deze zal opnieuw aangifte doen omdat zijn internetaangifte van het afgelopen weekend een van de aangiften is die door de landelijke storing verloren is gegaan. (06-117240)

Aanhouding na poging verkrachting

Enschede

Een 41-jarige Enschedese deed 29 augustus jl. aangifte van een poging tot verkrachting door een 43-jarige Enschedeër. Een onderzoek werd ingesteld en naar aanleiding daarvan werd woensdagmorgen 13 september de 43-jarige in zijn woning aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau waar hij in de loop van de dag voor verder onderzoek in verzekering is gesteld. Tijdens een van de verhoren bekende de man de poging en hij zal vrijdag de 15e september bij justitie worden voorgeleid. (06-106782)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588