Gemeente Harderwijk


Bouwrijp maken bedrijventerrein Tonsel

Sinds eind augustus 2006 is de firma BAM Wegen, regio Oost, uit Apeldoorn begonnen met het bouwrijp maken van het toekomstig bedrijventerrein Tonsel in het uitbreidingsplan Drielanden. In de toekomst zullen onder andere enkele autobedrijven zich hier gaan vestigen.

De bouwrijp werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit het aanleggen van riolering, nutsleidingen, bouwwegen en een fietspad (noord-zuid), het graven van een spoorsloot alsmede het uitvoeren van een kleine asbestsanering.

Ook in dit gebied zal het hemelwater zoveel mogelijk in de bodem worden geïnfiltreerd. Hiertoe worden wadi's aangelegd met een overloop naar de spoorsloot.

Eind september 2006 zullen de hoofdkabels en -leidingen van de nutsbedrijven worden aangelegd. Daarna kunnen de bouwwegen worden afgemaakt met het aanbrengen van een asfaltlaag. Daarnaast zal er vanaf de Weisteeg in zuidelijke richting langs de spoorlijn tot aan de Groene Zoomweg nabij het spoorviaduct een fietspad worden aangelegd.

Volgens planning zullen de totale werkzaamheden half oktober 2006 gereed zijn en kunnen de eerste bouwactiviteiten van de bedrijven van start gaan.

Informatie: tel. 0341 411326 of e-mail: werkinuitvoering@harderwijk.nl