Gemeente Harderwijk


Waterfront-consortium ontvouwt zijn ideeën

Het consortium Johan Matser/TBI Bouwgroep/Boskalis heeft zichzelf en zijn nadere voorstellen voor het Waterfront aan Harderwijk gepresenteerd. Vrijdag hadden gemeenteraad en pers de primeur. Dinsdag waren er presentaties voor respectievelijk de belanghebbenden bij het Waterfront en het stadhuispersoneel.

Eind dit jaar beslist de gemeenteraad definitief over gunning aan het consortium. Eerst wachten enkele maanden van intensief overleg tussen gemeente en consortium. Dat kan nog leiden tot enige bijstelling van de ingediende plannen.

De consortium-partners

De combinatie Johan Matser/Koopmans-TBI Bouw/Boskalis heeft grote ervaring in omvangrijke integrale projectontwikkeling, van de initiatieffase tot en met de nazorg.

Johan Matser projectontwikkeling BV heeft in de ruim 65 jaar van haar bestaan een zeer ruime expertise opgebouwd in de ontwikkeling en realisatie van woningbouwprojecten, winkels, kantoren, bedrijfsgebouwen en gecombineerde projecten. Het in Hilversum gevestigde bedrijf heeft een jaaromzet in projectontwikkeling van ca. EUR 135 miljoen en een portefeuille van ongeveer EUR 1 miljard. Johan Matser behoort daarmee tot de grotere onafhankelijke ontwikkelaars in Nederland met de oudste staat van dienst. Johan Matser houdt zich uitsluitend bezig met projectontwikkeling en heeft 45 medewerkers. Sinds 1996 is Johan Matser een volle dochter van TBI Holdings, een conglomeraat van ruim 110 bedrijven en een jaaromzet van circa EUR 2 miljard.

De Koopmans Bouwgroep houdt zich bezig met projectontwikkeling en de bouw van woningen, commercieel vastgoed en bedrijfshuisvesting. Het gaat om zeer uiteenlopende projecten, gebiedsontwikkeling, herstructurering en het ontwikkelen van complete wijken. In Harderwijk realiseert Koopmans het Dichterskwartier.

Koopmans is innovatief en creatief, en zet graag projecten op met een vernieuwend karakter en gaat daarbij vaak experimenten aan. Koopmans werkt vanuit Enschede, Apeldoorn en Utrecht, heeft 400 vaste medewerkers en een jaaromzet van ca. EUR 140 miljoen. Evenals Johan Matser vormt Koopmans onderdeel van TBI Holdings. Beide bedrijven hebben elkaar voor het project Waterfront Harderwijk opgezocht.

Boskalis BV is onderdeel van het beursgenoteerde bedrijf Koninklijke Boskalis Westminster NV, een internationaal opererend aannemingsbedrijf in de grond-, weg- en waterbouw en actief in meer dan 50 landen.
Boskalis is in de meest ruime zin actief op het gebied van nat en droog grondverzet in Noordwest-Europa: sloop en sanering, bouw- en woonrijpmaken en de aanleg van havens. Al deze aspecten zijn aan de orde bij het project Waterfront Harderwijk. De jaaromzet in Nederland op het gebied van natte en droge infrastructuur bedraagt ca. EUR 200 miljoen.

Waterfront Harderwijk