Gemeente Harderwijk


Galm 3-project gaat van start

Na twee eerdere succesvolle `Galm-`projecten wordt het in Harderwijk binnenkort voor de derde keer georganiseerd. Zo'n 1100 inwoners van Harderwijk hebben deze week een brief gekregen met de vraag of ze aan het sportstimuleringsprogramma mee willen doen. Het project is speciaal ontwikkeld voor mensen van 55 tot 65 jaar.

Het woord GALM staat voor Groninger Actief Leven Model. Het is een sportstimuleringsstrategie, ontwikkeld door de Universiteit van Groningen. Het Galm 3 Project Harderwijk richt zich op het verbeteren van de lichamelijke fitheid van niet-sportieve senioren en biedt tevens bewegingsplezier en sociaal contact.

Elk jaar richt het project zich op een ander deel van Harderwijk/Hierden. Dit keer hebben inwoners van de wijken Binnenstad, Zeebuurt en Stadsdennen de uitnodiging om te gaan sporten/bewegen ontvangen. De brief wordt gevolgd door bezoek aan huis door een medewerker van het project om de vragenlijst op te halen. Deze medewerker kan tevens vragen beantwoorden. De persoonlijke bezoeken zijn in de week van maandag 18 tot en met zaterdag 23 september.

Als u al sportief actief bent of geen belangstelling heeft voor het project stellen wij het toch op prijs als u de vragenlijst wilt invullen. Deze kunt u dan meegeven aan de medewerker die bij u aan de deur komt. Op deze manier krijgen wij een beeld van het aantal sportieve senioren in uw wijk en de wensen met betrekking tot het sportaanbod in Harderwijk.

Fitheidstest
Zaterdag 14 oktober is er een fitheidstest in sportzaal Stadsweiden. Het programma start met een fitheidtest die een goed beeld geeft van iemands algemene conditie. De test kan als advies dienen bij de keuze van een sportactiviteit uit het introductieprogramma. Na afloop van de test kan men zich inschrijven voor het introductieprogramma.

Het introductieprogramma van het Galm-project start in november.Het bestaat uit 12 lessen onder deskundige leiding waarin deelnemers kennis kunnen maken met diverse sporten en bewegingsactiviteiten. n februari begint dan het vervolgprogramma: 30 lessen met ter afronding een tweede fitheidstest. Tijdens deze tweede test kunnen de deelnemers zien welke resultaten zij hebben geboekt.

De organisatie van het Galm Project Harderwijk is in handen van het team Sportzaken van de gemeente Harderwijk, hierbij ondersteund door de Stichting Welzijn Ouderen Harderwijk, de Gelderse Sport Federatie, de ouderenbonden PCOB en KBO, Zorgcentrum De Aanleg en de GGD Regio Noord-Veluwe.

Informatie: gemeentelijk team Sportzaken, tel. 411 316.