Gemeente Harderwijk


Officiële publicaties week 36

Nieuwe beleidsregels voor beroep of bedrijf aan huis

Burgemeester en wethouders hebben op 29 augustus ingestemd met de (ontwerp-)beleidsregels voor het beoordelen van een verzoek van een burger die een beroep of bedrijf aan huis wil uitoefenen.

Het nieuwe beleid is voor een groot gedeelte de actualisatie van reeds bestaand beleid. Er worden inhoudelijke kaders aangegeven die kunnen worden gehanteerd bij de behandeling van een dergelijk verzoek. Tevens is een aantal keuzes gemaakt rond de reikwijdte van het beleid.

De (ontwerp) beleidsregels liggen met ingang van heden gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens deze periode staat het eenieder vrij om zienswijzen in te brengen.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 347.

Milieumelding Taxi Bochove

Bij de gemeente is een melding op grond van de Wet milieubeheer ingediend door Taxi Bochove, Flevoweg 93 voor het reinigen en stallen van voertuigen. Voor dit bedrijf gelden landelijke voorschriften. Het hoeft geen milieuvergunning aan te vragen. Zienswijze indienen is niet mogelijk.

Informatie: afd. Milieu, tel. 411 401.

Milieuvergunning AWL-Techniek

De gemeente heeft een milieuvergunning verleend aan AWL-Techniek, Nobelstraat 37-39 voor het bouwen van machines en apparaten. De vergunning kan tot en met 19 oktober worden ingezien in de Stadswinkel in het stadhuis, op verzoek ook buiten kantooruren.Tot en met die datum staat beroep tegen dit besluit open bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, echter uitsluitend voor diegenen die ook tegen de ontwerpbeschikking zienswijze hebben ingebracht of aan wie niet kan worden verweten geen eerdere zienswijze te hebben ingebracht. Daarbij kan aan de voorzitter van deze afdeling worden verzocht om schorsing of een voorlopige voorziening tegen het van kracht worden van de vergunning.

Informatie: afd. Milieu, tel. 411 398.

Milieuvergunning Straalbedrijf Petersen

De gemeente heeft een milieuvergunning verleend aan Straalbedrijf Petersen, Industrieweg 24, voor het voorbewerken en coaten van producten en onderdelen van producten. De vergunning kan tot en met 19 oktober 2006 worden ingezien in de Stadswinkel in het stadhuis, op verzoek ook buiten kantooruren.Tot en met die datum staat beroep tegen dit besluit open bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, echter uitsluitend voor diegenen die ook tegen de ontwerpbeschikking zienswijze hebben ingebracht of aan wie niet kan worden verweten geen eerdere zienswijze te hebben ingebracht. Daarbij kan aan de voorzitter van deze afdeling worden verzocht om schorsing of een voorlopige voorziening tegen het van kracht worden van de vergunning.

Informatie: afd. Milieu, tel. 411 401.

Nieuwe bouwplannen

Er zijn aanvragen om lichte bouwvergunning ingekomen voor: - Operadreef 27: overkapping - Lorentzstraat 7: reclamezuil.

Er zijn aanvragen om reguliere bouwvergunning ingekomen voor: - Hoogstraat 24: verbouwen tuinhuis - Roemer Visscherstraat 20: eenzijdige nokverhoging - Kleine Mheenweg kavel 1: woning.

Er zijn aanvragen om sloopvergunning ingekomen voor: - Waterplassteeg 4: woning - Tabaksweg 23: bakhuis en schuur - Zuiderzeestraatweg 96: winkelpand.

Er zijn aanvraag om rijksmonumentenvergunning ingekomen voor: - Hoogstraat 24: veranderen tuinhuis.

Deze (ver)bouwplannen kunt u uitsluitend op afspraak inzien bij de afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Bouwvergunningen

Er zijn lichte bouwvergunningen verleend voor: - Meerkoetmeen 67: tuinhuisje - Nobelstraat 29: reclamezuil - Laan 1940-1945 nr.64: uitbreiden woning - Laan 1940-1945 nr.23: schuur - Hanekamp 21: garage/berging - Olmenlaan 7: wijzigen kozijnen - Kastanjelaan 7: carport.

Er zijn reguliere bouwvergunningen verleend voor: - Slauerhoffstraat 4: vernieuwen woonwagen - De Ruyterlaan 2: uitbreiden woning en vervanging garage

Er zijn sloopvergunningen verleend voor: - Zuiderzeestraatweg 96: winkelpand. Iedere belanghebbende kan tegen bovengenoemde besluiten binnen 6 weken nadat het besluit aan de aanvrager is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het college.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 352.

(Bouw)plannen via vrijstelling

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van art. 19 lid 3 en artikel 17 WRO vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen:

Ter inzage van: 7 september t/m 19 oktober: - tijdelijke vrijstelling voor parkeren op perceel grond langs de Zuiderzeestraatweg (achter De Tippe) ten behoeve van De Zwaluwhoeve - Oosteinde 9: reclamezuil - J.P. Heyelaan 30: gebruik deel van garage als schoonheidssalon - Rietmeen 3: uitbreiding kwekerij.

De aanvragen en ontwerp-besluiten liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder tegen het voornemen om vrijstelling te verlenen schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen kunt u een afspraak maken via tel. 411352. Degenen die van deze mogelijkheid geen gebruik maken kunnen, nadat het besluit is genomen, geen verder bezwaar of beroep meer indienen.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.