Politie Gelderland-Midden

Renkumer opgepakt na inbraak

Publicatiedatum: 14-9-2006 12:48:58

Ede - Door de Edese politie is in de nacht van woensdag op donderdag op de Grotestraat een 24-jarige man uit Renkum opgepakt bij een inbraak. Een andere verdachte had weten te ontkomen. Getuigen waarschuwden rond één uur de politie nadat ze glasgerinkel hadden gehoord bij een winkel aan de Grotestraat. Kort na aankomst zagen politieagenten een man wegrennen bij het bewuste pand. Binnen werd de 24-jarige Renkumer aangetroffen en aangehouden. Naar de andere verdachte is nog wel gezocht maar de man is tot dusver spoorloos. De Renkumer is voor onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Zeistenaar verdacht van meerdere autokraken

Publicatiedatum: 14-9-2006 12:48:13

Nijkerk - De Nijkerkse politie heeft woensdagochtend een 28-jarige man uit Zeist aangehouden die verdacht wordt van meerdere autokraken in Nijkerk en Putten. De politie kwam de man op het spoor na een getuigenmelding. Een 54-jarige gedupeerde uit Nijkerk deed woensdag aangifte van inbraak in zijn auto. Daarbij was gezien dat de inzittende van een rode Opel de inbraak pleegde. Een surveillerende agent zag de bewuste wagen later op de dag rijden met de Zeistenaar erin. De man bleek nog voor te komen in het opsporingsregister en werd vervolgens aangehouden. Nadat hij over de inbraak aan de tand was gevoeld bekende hij en gaf hij toe nog een vijftal andere inbraken in auto's in Nijkerk en Putten te hebben gepleegd. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De inbraken die de Zeistenaar had bekend waren gepleegd tussen eind juli en afgelopen maandag. Bij de inbraken was het de Zeistenaar onder meer te doen om navigatieapparatuur.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Buschauffeur bestolen, politie zoekt getuigen

Publicatiedatum: 14-9-2006 12:47:04

Oosterbeek - Op de Utrechtseweg in Oosterbeek is woensdagmiddag een buschauffeur van een lijnbus bestolen. Een tot dusver onbekende man zag kans bij het verlaten van de bus een greep in de kassalade te doen en er vandoor te gaan met een onbekend geldbedrag. Volgens de chauffeur was de man in Arnhem opgestapt. Hij zou toen in gezelschap zijn geweest van een andere man en een jonge vrouw met een kind. Ter hoogte van de halte aan de Beukenlaan stapte het gezelschap uit en vond de diefstal plaats. Het zou gaan om een man met een negroïde uiterlijk van ongeveer 20 jaar en tussen de 1.80 en 1.90 m lang, aldus de chauffeur. Verder was het opgevallen dat de man witte pigmentvlekken op zijn armen had. De politie hoopt aan de hand van informatie van getuigen achter de identiteit van de man te komen. Informatie is welkom bij de politie Renkum/Wageningen via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wolfhezenaar opgelicht

Publicatiedatum: 14-9-2006 12:46:29

Wolfheze - Een 67-jarige inwoner van Wolfheze heeft aangifte gedaan bij de politie van oplichting. De man bleek voor enkele duizenden euro's te zijn opgelicht door medewerkers van een dakdekkersbedrijf, die op listige wijze kans hadden gezien het geld af te troggelen. Eind augustus waren de dakdekkers bij de Wolfhezenaar aan de deur geweest om werkzaamheden aan het dak van zijn woning uit te voeren. Daarvoor werd een fors geldbedrag in rekening gebracht dat contant moest worden betaald. Pas later ontdekte de gedupeerde Wolfhezenaar dat hij veel teveel had moeten betalen voor de uitgevoerde werkzaamheden terwijl er met de rekening zou zijn geknoeid. De politie stelt nu een onderzoek in naar de oplichtingspraktijken van het bedrijf. Overigens wordt geadviseerd in voorkomende gevallen goede prijsafspraken te maken voordat men met dergelijke bedrijven in zee gaat.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---