Ingezonden persbericht


Radio 4: 100% Klassiek gewaardeerd

De luisteraars van Radio 4 geven aan gelukkig te zijn met de nieuwe programmering, waarbij nu ook in de avonduren alleen klassieke muziek op de zender speelt. Sinds 5 september jl. is Radio 4 100% klassiek, voorheen was er in de avondprogrammering van de zender ruimte voor jazz en wereldmuziek.

"Radio 4 is blij met de positieve respons op 100% Klassiek", zegt Margreet Teunissen, zendercoördinator van Radio 4. "Luisteraars mailen of reageren in het gastenboek van www.radio4.nl en de waardering voor de wijziging is groot, zo blijkt".

Klassiek avondprogramma

Met de nieuwe programmering kwam er ruimte voor nieuwe programma's. Dagelijks kan de luisteraar een half uur langer genieten, van 20.00 tot 23.00 uur, van concertopnamen van (inter)nationaal gerenommeerde artiesten en orkesten in het Avondconcert. Gedurende weekdagen, vanaf 23.00 uur, presenteert Lex Bohlmeijer 60 minuten het NCRV radioprogramma Amoroso; een muziekprogramma waarin hoogtepunten uit het klassieke repertoire worden gespeeld. In het weekend presenteert Vincent van Engelen in hetzelfde uur MAX voor Middernacht. Het programma brengt een mix van geliefde klassieke thema's door vermaarde nationale en internationale gezelschappen, dirigenten en solisten. Iedere dag, tot het eind van dit jaar, wordt van 0.00 tot 01.00 uur de vermaarde en veelbesproken Han Reiziger serie door de VPRO herhaald.

De vroege zondagavond is voor Jong Talent. Tussen 18.00 en 19.00 uur is er aandacht voor jonge musici, concertopnamen van toptalenten, actualiteiten en debuut-cd's. Dit programma van de TROS en de KRO wordt gepresenteerd door het jonge presentatietalent Maartje Stokkers, die ook op zaterdagochtend de Top 50 op 4 brengt.

Nieuw is BIS!
Vrijdagmiddag vanaf 13.00 duikt Radio4 de omroeparchieven in. In het nieuwe programma BIS! worden de mooiste concertopnamen van de verschillende omroepen aan de vergetelheid ontrukt. BIS! is een programma van de TROS en wordt van 13.00 tot 16.00 uitgezonden.

Voor meer informatie over de Radio 4 programma's kijkt u op www.radio4.nl.