Gemeente Goes

Persberichten

13 september 2006 - Da Vinci naamgever nieuw plein bij Zeelandhallen

Het nieuwste plein van Goes heet Da Vinciplein. Het is nu nog moeilijk herkenbaar, want het ligt tussen de nieuwe derde Zeelandhal, het nieuwe leisurecentum met daarin onder meer de nieuwe bioscoop en de bestaande Zeelandhallen, een gebied waar volop wordt gebouwd

Wethouder Sophie van 't Westeinde maakte de naam bekend bij feestelijkheden rondom het bereiken van het hoogste punt van de derde hal. In haar toespraak ging de wethouder ook in op naamkeuze. Van 't Westeinde: "Een vrijetijdsplein verdient een naam die gemakkelijk bij de mensen blijft hangen. We moesten als basis de naam van een uitvinder nemen, want dat is gebruikelijk op dit deel van de Poel. We kwamen uit bij een geniaal uitvinder en tevens universeel kunstenaar, die zijn tijd ver vooruit was en die nog steeds kans ziet discussie op te roepen door de geheimen die men nog steeds meent uit zijn werk te kunnen putten: Leonardo da Vinci. (...) Ik hoop dat iets van dat geniale gaat afstralen op de bedrijfsvoering van de Zeelandhallen en daarmee - indirect - op Goes. "

De nieuwe weg vanaf de rotonde naar het Da Vinciplein heet toepasselijk Da Vinciweg. Het plein zal eind 2006 gereed zijn, tegelijk met de derde Zeelandhallen. Op dat moment zijn de beide bestaande hallen gerenoveerd en is Libema nog bezig met de afwerking van het leisurecentrum dat in het voorjaar van 2007 in gebruik wordt genomen. Naast de servicebioscoop komen hierin een wokrestaurant, een bowling- en biljartcentrum en een fitness- en healthcentrum.