Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 5 september 2006

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 29 augustus 2006. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Evaluatierapport stroomstoring 13-6-2006. Toelichting:
Naar aanleiding van de stroomstoring welke op 13 juni heeft plaatsgevonden heeft er een evaluatiebijeenkomst plaatsgevonden in de gemeente Loenen. Deze evaluatie was gericht op de gemeentelijke processen. De leermomenten en aanbevelingen zullen worden meegenomen. Ambtelijk advies:
Ter kennisgeving aannemen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Vrijstellingsverzoek Rijkswaterstaat voor reconstructiewerkzaamheden (verbreding) A2. Toelichting:
Op het verzoek van Rijkswaterstaat vrijstelling te velenen voor de reconstructiewerkzaamheden verband houdende met de verbreding van de A2, heeft de raad op 6 juli besloten de vrijstellingsprocedure te starten. Het voornemen vrijstelling te verlenen heeft met ingang van 21 juli gedurende zes weken ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend. De raad wordt voorgesteld de benodigde verklaring van geen bezwaar bij GS aan te vragen. Met die verklaring van geen bezwaar kan de raad een beslissing nemen omtrent de vrijstelling. Ambtelijk advies:
Raad voorstellen bij GS een verklaring van geen bezwaar aan te vragen ten behoeve van het kunnen nemen van een beslissing omtrent de vrijstelling ex artikel 19, lid 1 WRO. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Een goede en esthetisch verantwoorde geluidafscherming bij Abcoude blijft een belangrijk punt van overleg.
4. Subsidie scootmobiel- en rollatorcursus. Toelichting:
Voor inwoners van Abcoude en Baambrugge bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan de mobiliteitsdag. Deze bestaat uit een scootmobiel- en rollatorcursus. Na een theorie- en praktijkdeel worden certificaten uitgereikt.
De cursus wordt uitgevoerd door een samenwerkingsverband tussen 3VO en de Stichting Welzijn Abcoude.
Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt de subsidie te verlenen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

5. Subsidie verkeersbrigadiers.
Toelichting:
De gemeente heeft op dit moment geen verkeersbrigadiers. Omdat de verkeersveiligheid van met name de jeugd in de gemeente hoge prioriteit kent, wordt voorgesteld toch een bijdrage beschikbaar te stellen om de Stichting Verkeersbrigadiers in staat te stellen haar noodzakelijke activiteiten te ontplooien.
Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt de subsidie te verlenen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Verzoek om vrijstelling ex artikel 19 WRO voor de bouw van 95 koopwoningen in het plangebied Hollandse Kade-Stationsgebied.
Toelichting:
Er is een bouwaanvraag ingediend voor 95 koopwoningen in het plangebied Hollandse Kade- Stationslocatie. Het bouwplan is in strijd met het geldende bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn voornemens vrijstelling te verlenen op basis van de door GS afgegeven algemene verklaring van geen bezwaar door toepassing van artikel 19, lid 2 WRO. Als tegen het voornemen vrijstelling te verlenen zienswijzen worden ingediend is een specifieke verklaring van geen bezwaar van GS nodig. De aanvraag en het voornemen worden na de zomer in procedure gebracht. Ambtelijk advies:
Vrijstellingsprocedure ex artikel 19, lid 2 jo 19a WRO na de zomer(vakantie) opstarten. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Verlenging deelname Woerdens Beraad in 2006. Toelichting:
In 2005 hebben de colleges van gemeente Abcoude, Breukelen, De Ronde Venen, Loenen, Montfoort en Woerden besloten om via het Woerdens Beraad gezamenlijk met alle Groene Hart gemeenten hun belangen te behartigen. De ervaringen met deze werkwijze is positief bevonden. In het portefeuillehoudersoverleg ROVOST van 24 april jl. is positief geadviseerd om de deelname aan het Woerdens Beraad te verlengen.
Ambtelijk advies:
Deelname aan Woerdens Beraad in 2006 verlengen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Subsidie schouw Baambrugge.
Toelichting:
Op vrijdag 6 oktober wordt een schouw georganiseerd in Baambrugge. Er wordt een aantal wandelingen uitgezet, waarbij ervaringen over de toegankelijkheid van openbare gelegenheden en - ruimten wordt geïnventariseerd. De schouw wordt georganiseerd door de Stichting Welzijn Abcoude en de Stichting Adviesgroep Gehandicapten.
Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt subsidie te verlenen voor een bedrag van 386,25. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Onderzoek centrale brugbediening op afstand. Toelichting:
De brugbediening drukt zwaar op de begroting. Hieruit is de wens ontstaan om de kosten te minimaliseren door centrale brugbediening. Waternet heeft hiertoe onderzoek gedaan. Het invoeren van centrale brugbediening vergt een eenmalige investering van 2.024.500 en een jaarlijkse verhoging van de kosten van brugbediening van 18.000 en levert dus geen besparing op de brugbediening.
Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt om de huidige werkwijze van brugbediening met gemeentelijke brugwachters voort te zetten en niet over te gaan tot bediening op afstand van de bestaande bruggen. Voorgesteld wordt om op basis van de uitkomsten van het onderzoek naar brugbediening op afstand binnen de gemeente Abcoude met de Provincie in overleg te gaan om de brugbedieningstijden te beperken.
Voorgesteld wordt de raad van dit besluit op de hoogte te stellen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---

PORTEFEUILLE: wethouder C.N. Veldhuijzen van Zanten

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Vergoeding presentiegelden leden Adviesraad Wmo Abcoude 2006. Toelichting:
In het kader van de Wmo dient de gemeente burgers en organisaties te betrekken bij de visie- ontwikkeling en uitvoering van de Wmo. Dit is niet vrijblijvend, maar een verplichting op grond van art.11 en 12 Wmo. Gelet op het verplichtende karakter en de adviserende rol van de adviesraad wordt voorgesteld de status van adviesraad gelijk te stellen met de Monumentencommissie, de Commissie Welstand en monumenten Midden-Nederland en Cliëntenparticatie WWB en op grond hiervan een vergoeding te verstrekken voor hun deelname aan het overleg met de gemeente. Ambtelijk advies:
Alsnog in stemmen met de vergoeding presentiegelden en de raad voorstellen de verordening adviesraad Wmo 2006 per 1 oktober 2006 (met terugwerkende kracht) vast te stellen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Inspraakprocedure met betrekking tot de Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning (Verordening Wmo).
Toelichting:
In het kader van inspraakprocedure hebben burgers en organisaties tot 1 september de mogelijkheid gehad om hun zienswijze bekend te maken m.b.t. de Verordening Wmo. In verband met de vakantieperiode was de inspraakprocedure van 13 juli tot 1 september. De inspraakprocedure heeft een groot aantal reacties opgeleverd, maar leiden vooralsnog niet tot een wijziging van de concept- verordening. Veel reacties zijn relevant voor de totstandkoming van het Besluit en Verstrekkingenbeleid en zullen dan ook in het vervolg worden meegenomen. Ambtelijk advies:
De ingebrachte zienswijze vooralsnog niet leiden tot aanpassingen in de concept-verordening, wel worden de meeste zienswijzen meegenomen bij de totstandkoming van het Besluit Maatschappelijke Ondersteuning en het Verstrekkingenbeleid.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 12 september 2006. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 5 september 2006

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Verzoek om toestemming om op het parkeerterrein nabij de Kees Bonzaal voor een periode van een maand (november 2006) een mobiel centrum te plaatsen ten behoeve van het 2-jaarlijks borstkankeronderzoek.
Toelichting:
Iedere 2 jaar vindt er een bevolkingsonderzoek naar borstkanker plaats binnen onze gemeente. Voor het onderzoek van dit jaar is het verzoek om vergunning ingekomen voor het plaatsen van het mobiele onderzoekscentrum op de parkeerplaats nabij de Kees Bonzaal voor een periode van 1 maand. Geadviseerd wordt om toestemming te verlenen om een deel van de parkeerplaats in gebruik te nemen.
Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 25-8-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Kapvergunningaanvraag 3 esdoorns en 3 meelbessen, De Weert Westzijde te Abcoude. Toelichting:
Op 27 juli 2006 is een verzoek om vergunning binnengekomen voor het kappen van 3 esdoorns en 3 meelbessen aan de De Weert Westzijde te Abcoude. De bomen zijn in slechte staat. Door het kappen van de bomen wordt de uitgroei van andere bomen bevorderd en komt er meer zonlicht. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief geadviseerd. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4. 3 .3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 3 augustus 2006 zijn geen zienswijzen binnengekomen.
Ambtelijk advies:
Kapvergunning verlenen voor 3 esdoorns en 3 meelbessen. Mandaatbesluit d.d. 23-8-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Kapvergunningaanvraag 1 els, Angsteloord 36 te Abcoude. Toelichting:
Op 11 juli 2006 is een verzoek om vergunning binnengekomen voor het kappen van 1 els aan de Angsteloord 36 te Abcoude. De boom is te groot voor de standplaats en gevaar voor vallende takken. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief geadviseerd. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4.
3 .3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 3 augustus 2006 zijn geen zienswijzen binnengekomen.
Ambtelijk advies:
Kapvergunning verlenen voor 1 els.
Mandaatbesluit d.d. 23-8-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Kapvergunningaanvraag 1 berk, Haagwinde 99 te Abcoude. Toelichting:
Op 13 juli 2006 is een verzoek om vergunning binnengekomen voor het kappen van 1 berk aan de Haagwinde 99 te Abcoude. De boom is te groot voor de standplaats en geeft overlast. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief geadviseerd. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4. 3 .3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 3 augustus 2006 zijn geen zienswijzen binnengekomen.
Ambtelijk advies:
Kapvergunning verlenen voor 1 berk.
Mandaatbesluit d.d. 23-8-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---

PORTEFEUILLE: wethouder C.N. Veldhuijzen van Zanten


1. Standplaatsvergunning bakker L. van Twillert. Bakker Van Twillert staat sinds 22-12-2005 op de weekmarkt in Abcoude naar tevredenheid van de marktmeester en de gemeente.
Ambtelijk advies:
Bakker Van Twillert vertegenwoordigd door L. van Twillert per 1 september 2006 een vaste standplaatsvergunning toe te wijzen op de weekmarkt van Abcoude met een verkoopwagen, voor de verkoop van brood en banket.
Mandaatbesluit d.d. 29-8-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---