VVD


14-9-2006

VVD wil innovatieplatform opheffen

Woordvoerder Van Egerschot pleit wederom voor opheffen polderplatform Uit het vandaag gepresenteerde onderzoek van de Stichting Nederland Kennisland, blijkt dat het nog niet goed is gesteld met de Nederlandse kenniseconomie.

De VVD heeft al in 2004 haar zorgen geuit over het uitblijven van resultaten van het Innovatieplatform en het gebrek aan regie van de premier Balkenende op dit terrein. "Er is veel gepraat en er zijn heel veel rapporten verschenen, maar de concrete resultaten zijn ondermaats", aldus Van Egerschot.

Het Innovatieplatform is duidelijk tekortgeschoten. "De conclusie kan dan ook niet anders zijn dat het Innovatieplatform nu echt moet worden opgeheven. Er is hier een nieuw polderplatform ontstaan. Dure praatclubs hebben we al veel te veel in Nederland", zo merkt Van Egerschot op. "Het Innovatieplatform heeft genoeg tijd gehad om met daden te komen, maar heeft ervoor gekozen om het slechts bij woorden te houden".

Het platform is in 2003 opgericht om innovatie in Nederland te faciliteren en te stimuleren. Voor innovatie moest ruimte geboden worden. De resultaten zijn echter onvoldoende.

Nog altijd behoort Nederland qua innovatief vermogen tot de middenmoot van Europa. We worden nog steeds als "average performer" aangemerkt op de Europese ranglijst. De VVD vindt dit niet slechts teleurstellend, maar ronduit onvoldoende.

Ondernemend Nederland en het MKB in het bijzonder, snakt naar ruimte voor innovatie. Ruimte voor nieuwe ideeën, nieuwe kansen en nieuwe inzichten moeten het concurrentievermogen van ons land versterken.

Eske van Egerschot is Tweede Kamerlid namens de fractie van de VVD

Eske van Egerschot: e.vegerschot@tweedekamer.nl