Nederlandse Vakbond Varkenshouders


NVV gaat niet akkoord met de meerjarenraming 2007-2009 van het PVV Bij de presentatie van de concept-meerjarenraming 2007-2009 van het PVV bleek dat het PVV-bestuur de heffingen voor varkenshouders voor het jaar 2007 met bijna 20% wilde verhogen.

Deze verhoging wordt mede veroorzaakt door het feit dat het productschap nog steeds geen inhoud heeft gegeven aan het bemiddelingsakkoord met minister Veerman waarin was afgesproken dat het PVV de 3,5 miljoen euro die het op 14 december 2005 ten onrechte uit het O&O-fonds had gehaald, zou terugstorten en vervolgens deze zou verdelen op basis van oormerking. Hiermee zou recht worden gedaan aan die sectoren die het meest hebben bijgedragen in het ontstaan van de reserves.

Nu deze belofte na een aantal eerdere toezeggingen weer niet wordt nagekomen, dringt zich de vraag op hoe betrouwbaar dit bestuur van het PVV is nu zij deze gedane belofte uit het akkoord met de NVV en de minister wederom geen inhoud geeft.

De NVV heeft zich aan het bemiddelingsakkoord met de minister gehouden.

De NVV wenst als een volwaardige partner te worden beschouwd die niet alleen goed is om via zijn leden heffingen op te brengen maar die ook zeggenschap over de verdeling wenst te verkrijgen.

De NVV zal zich dan ook met hand en tand verzetten tegen het niet nakomen van het akkoord en tegen de daaruit voortkomende tariefsverhoging voor de varkenshouderij zoals deze is gepresenteerd in de meerjarenraming. Hiermee zouden de varkenshouders dubbel worden gepakt.

---