Ingezonden persbericht


Tien jaar Jantje Beton Loterij!

Spectaculaire aftrap bij Montessorischool in Drachten

Utrecht - 14 september 2006.

Gisteren is de jubileumloterij van Jantje Beton Loterij gestart. Vanwege dit tienjarig jubileum gebeurde dit met een groot speelpleinfeest bij de Montessorischool te Drachten. Popgroep CH!PZ gaf een spetterend optreden, kinderen kregen dansles en konden circusacts oefenen. Ook werd het eerste lot symbolisch overhandigd aan groep 7/8 van de Montessorischool. Vanaf gisteren verkopen kinderen van ruim 1100 scholen loten aan familie en buren. Ze halen hiermee geld op voor hun eigen school en voor kinderen in het hele land die weinig of geen speelmogelijkheden hebben.

Al deze kinderen verkopen van 13 tot en met 26 september zoveel mogelijk loten in eigen buurt. Zij verkopen loten namens hun school en de opbrengst is dan ook voor de helft voor de school. Scholen kunnen hiermee speelattributen aanschaffen waar anders geen geld voor is.

De andere helft wordt door Jantje Beton besteed aan speelprojecten voor kinderen die weinig of geen speelmogelijkheden hebben. Jantje Beton hoopt dit jaar de magische grens van 1 miljoen verkochte loten te halen. Dat zou het jubileum een extra mooi tintje geven!

Als kinderen spelen hebben ze niet alleen plezier, ze doen ook allerlei ervaringen op die goed zijn voor hun ontwikkeling. Met name voor kinderen die door omstandigheden in de verdrukking dreigen te komen, is dat extra belangrijk. Jantje Beton steunt daarom jaarlijks duizenden jeugdactiviteiten. Van een gezellig dagje uit tot een week lang op een spannend vakantiekamp. Van kinderboerderijen tot speelvoorzieningen in achterstandswijken. Op deze manier kunnen kinderen er even uit zijn . De Jantje Beton Loterij is voor Jantje Beton dan ook een belangrijke bron van inkomsten. Door mee te doen aan de loterij helpen scholen niet alleen kinderen die het moeilijk hebben; ook de kinderen van de eigen school profiteren mee.



Ingezonden persbericht