Openbaar Ministerie

Sociale zekerheidsfraude

Roermond, 14 september 2006

Op dinsdag 12 september 2006 heeft de sociale recherche Limburg-Noord, onder leiding van het Openbaar Ministerie een 28-jarige vrouw uit de gemeente Beesel aangehouden. In het ingestelde onderzoek blijkt eveneens een 30-jarige man uit Valkenswaard verdachte te zijn.

Uit het onderzoek is gebleken dat de vrouw een bijstandsuitkering van de gemeente Beesel ontving en dat zij niet had doorgegeven dat ze samenwoonde met haar vriend die werkzaam is. Uit het onderzoek van de sociale recherche is het vermoeden ontstaan dat ze hebben samengewoond vanaf juli 2004.

Op vordering van de Officier van Justitie en onder leiding van de Rechter-Commissaris vond een doorzoeking plaats in de woningen van beide verdachten.Â

De gemeente Beesel zal de ten onrechte ontvangen bijstandsuitkering terugvorderen. Dit bedraagt ongeveer ⬠30.000,-. Daarnaast wordt de bijstandsuitkering van de 28-jarige vrouw met onmiddellijke ingang beëindigd. De sociale recherche Limburg-Noord maakt tegen beide verdachten proces-verbaal op.
Verklaar jargon

---