Nederlands bedrijf maakt veilige seksspeeltjes


Emotional Bliss schuwt gevaarlijke weekmakers

AMSTERDAM, 20060915 -- Het Nederlandse bedrijf Emotional Bliss wordt overstelpt met vragen en bestellingen als gevolg van het alarmerende onderzoek van Greenpeace naar het gebruik van gevaarlijke weekmakers in seksspeeltjes.

Directrice Irene Buwalda: "Het verbaast mij dat er nu pas serieus onderzoek wordt gedaan door een officiële instantie. Ons bedrijf is vier jaar geleden juist ontstaan door de bezorgdheid van een groep seksuologen over de kwaliteit van de producten die op de markt zijn en het ontbreken van zelfregulering bij de fabrikanten waar het gaat om het gezondheidsaspect."

Emotional Bliss vibrators worden gemaakt van dezelfde materialen waarmee medisch gereedschap wordt gefabriceerd. De producten zijn daarom ook 100% huidvriendelijk.

Emotional Bliss heeft in samenwerking met twee top-seksuologes gewerkt aan de ontwikkeling en productie van de vibrators. In Engeland werkte Julia Cole mee aan het ontwerp en in Nederland was Sanderijn van der Doef betrokken als deskundige.

De ontwikkeling en fabricage hebben plaats in Engeland onder de strengste normen. Dit in tegenstelling tot het gros van de `speeltjes' die vooral in China worden geproduceerd.

Emotional Bliss brengt een aantal functionele modellen op de markt waarbij vormgeving wordt gedicteerd door de kennis van de seksuologes over de effectiviteit van de vorm en trilling. Dit in tegenstelling tot de meeste speeltjes die vaak een uitvergrote vorm van het mannelijk lid zijn.

Er bestaat op het gebied van seksspeeltjes geen Europese regelgeving en fabrikanten ontslaan zichzelf vaak van elke aansprakelijkheid door de disclaimer ´for novelty use only´ op de doos te plakken. Emotional Bliss is hierop een uitzondering en heeft ook het unieke CE keurmerk.

www.emotionalbliss.nl