Dentaprime start tandheelkundige topzorg in Bulgarije

Dentaprime

Dentaprime start tandheelkundige topzorg in Bulgarije

Implantaten, een gebitssanering, kronen of wittere tanden: voor (esthetische) tandheelkundige behandelingen kunnen Nederlanders tegenwoordig ook terecht buiten de landsgrenzen. Zo opende de Dentaprime tandkliniek deze zomer haar deuren in Varna, Bulgarije. De kliniek behoort tot de meest moderne in Europa en biedt kwalitatief hoogwaardige behandelingen. Dentaprime is gespecialiseerd in implantologie en esthetische tandheelkunde. Behandelingen zijn een stuk goedkoper dan in Nederland: in sommige gevallen kan de korting oplopen tot zeventig procent.

De kliniek richt zich op West-Europese patiënten. Er bestaat veel belangstelling uit landen als Duitsland, Engeland en Ierland. Sinds de opening in juni zijn inmiddels een kleine vijftig complexe ingrepen uitgevoerd en honderden kleinere behandelingen.

Implantaten, veneers en bleaching
De Dentaprime tandkliniek ligt in de Bulgaarse badplaats Varna aan de Zwarte Zee, op zo'n 3,5 uur vliegen van Nederland. Dentaprime biedt zowel esthetische als normale tandheelkunde. De kliniek is gespecialiseerd in het aanbrengen van implantaten, kronen en veneers (hoesjes van keramiek die over de eigen tanden worden gezet). Daarnaast verzorgt Dentaprime bleaching: het witter maken van de tanden. Dit doet ze met de gepatenteerde methode QuickWhite.
Voor personen met angst voor de tandarts biedt de kliniek de mogelijkheid een behandeling te ondergaan met behulp van moderne narcosetechnieken, zoals TIVA (totale intraveneuze anesthesie).

Dentaprime is een van de meest moderne tandklinieken van Europa. Ze staat onder Zwitserse leiding en alle medewerkers beschikken over erkende Europese opleidingen. De kliniek heeft zeven implantatiekamers en vijf behandelkamers. Ook beschikt ze over een eigen tandtechnisch laboratorium, waardoor tandartsen direct kunnen samenwerken met de tandtechnici.

Kwaliteitskeurmerk
De kliniek staat onder controle van een Duitse deskundigenorganisatie, die op basis van hoge kwaliteitseisen een keurmerk zal afgeven. Bovendien geeft Dentaprime vijf jaar garantie op uitgevoerde behandelingen in plaats van de doorgaans gehanteerde twee jaar.

Partnertandartsen
Om cliënten goed voor te bereiden op de behandeling in de kliniek én om nazorg te verlenen, werkt Dentaprime samen met een aantal Nederlandse partnertandartsen. Op die manier is de behandeling compleet geregeld, van voorbereiding tot en met nazorg en eventuele nabehandelingen.

Vergoedingen
Of de kosten van een tandheelkundige behandeling bij Dentaprime vergoed worden, verschilt per zorgverzekeraar. Sommige verzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten. Belangrijk hierbij is dat de behandeling vooraf wordt aangevraagd bij de zorgverzekeraar. Ook kan de vergoeding afhangen van het feit of er een medische noodzaak is voor de ingreep.

Over Dentaprime
De Dentaprime tandkliniek voor implantologie en esthetische tandheelkunde is gevestigd in Varna, Bulgarije. Ze behoort tot de meest moderne klinieken in Europa. Dentaprime combineert gecontroleerde kwaliteitsnormen met beduidend lagere behandelingskosten dan in Nederland.
De kliniek heeft zeven implantatiekamers en vijf behandelkamers, uitgerust met moderne medische apparatuur van de Duitse marktleider KaVo. De gebruikte implantaatsystemen komen van de Zwitserse fabrikanten Nobel Biocare en Straumann en 3I uit de Verenigde Staten. De Dentaprime tandkliniek staat onder Zwitserse leiding. De medewerkers hebben allen een Europese opleiding genoten en beschikken over meerdere jaren beroepservaring. www.dentaprime.nl


Noot voor de redactie (