Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Vermoedelijke straatrace de kop in gedrukt

Publicatiedatum: 14-9-2006 15:28:17

Elst - In de nacht van woensdag op donderdag stuitte de politie uit Elst rond drie uur op een vijftal auto's die vermoedelijk een straatrace wilde gaan houden.
De agenten reden over het industrieterrein waar zij op de Mermsestraat vijf voertuigen verdacht achter elkaar zagen staan. De agenten kregen de indruk dat men zich verzameld had voor een straatrace en gingen polshoogte nemen. De bestuurders probeerden zich vervolgens uit de voeten te maken. Twee auto's konden door de agenten worden onderschept. Bij de twee auto's werden geen onregelmatigheden geconstateerd. De andere drie wisten te ontkomen. Op de vraag wat zij daar deden antwoordden de bestuurders dat zij met een `speurtocht' bezig waren. Later kwam er een melding binnen van een race op de Willlemstraat. Daar had de politie echter niets aangetroffen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie deelt verkeersboetes uit

Publicatiedatum: 14-9-2006 15:26:56

Zevenaar/Duiven - Bij verkeersconroles in Zevenaar en Duiven heeft de politie woensdagmiddag 10 bekeuringen uitgeschreven. Bij een controle op de Kampsingel in Zevenaar zijn 8 mensen bekeurd omdat zij over het trottoir fietsten. De politie besloot hier een controle uit te voeren omdat het trottoir veelvoudig gebruikt wordt om te fietsen. Hierdoor ontstaan gevaarlijke situaties voor voetgangers. Ook zijn hierover meerdere klachten binnen gekomen van burgers.
In het kader van het project `Gas terug' heeft de Duivense politie op de Parallelweg in Duiven een zestienjarige jongen uit Arnhem bekeurd die met zijn snorfiets met een vermoedelijk te hoge snelheid over de weg reed. De jongen reed omstreeks half vijf recht in de armen van twee agenten in burger. De agenten zagen dat de jongen rakelings een aantal voetgangers en fietsers passeerde waarna hij vervolgens bijna een moeder met kinderwagen aanreed. De agenten hebben de snorfiets meegenomen voor technisch onderzoek. Ook droegen de bestuurder en zijn bijrijder geen helm waarvoor zij beiden een bekeuring kregen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---