Fortis Bank

Fortis Merchant Banking opent kantoor in het Dubai International Financial Centre

Positie Fortis in Midden-Oosten versterkt

Fortis maakt vandaag bekend dat zijn business line Merchant Banking een kantoor heeft geopend in het Dubai International Financial Centre (DIFC). Het nieuwe kantoor biedt als front office een breed pakket diensten voor klanten die in het Midden-Oosten actief zijn. Deze diensten omvatten onder meer commodity finance, institutional banking, export- en projectfinanciering. Kredietverlening en administratieve ondersteuning worden door Fortis in Europa verzorgd. Klanten kunnen via een verwijzing van het kantoor in Dubai tevens toegang krijgen tot een breder aanbod van financiële diensten van Fortis Merchant Banking.

Filip Dierckx, CEO van Fortis Merchant Banking: "De opening van het kantoor in Dubai door Merchant Banking is volledig in overeenstemming met onze strategie van internationale aanwezigheid op gespecialiseerde gebieden waar wij behalve een sterke leiderschapspositie ook erkende vaardigheden en expertise hebben opgebouwd. Het DIFC is een dynamisch financieel centrum in het Midden-Oosten. Door onze aanwezigheid daar verder te versterken kunnen wij onze klanten nog beter bedienen." Assem O. Kabesh, Chief Business Development Officer en bestuurslid van DIFC: "Fortis is een welkome aanvulling op de lijst van gerenommeerde, internationale financiële instellingen die gevestigd zijn in het DIFC. De vraag naar financiële diensten voor grote bedrijven in de regio blijft groeien, wat Fortis een grote markt geeft om zijn diensten uit te breiden."

Silvan Doorenspleet (37) is benoemd tot algemeen directeur van het DIFC-kantoor. Hij is afgestudeerd in de economie en is in 1996 bij Fortis in dienst gekomen als relatiebeheerder Commodities. Zijn internationale Fortis-loopbaan begon in 2000 toen hij verantwoordelijk werd voor Agri Commodities in Singapore. Vanaf 2001 was hij werkzaam als hoofd Metals Desk van Fortis Commodities in Nederland.

Fortis was eerder al aanwezig in het Dubai International Financial Centre via een kantoor van Fortis Banque Suisse SA, een Zwitserse dochteronderneming die private banking diensten biedt.

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 39,5 miljard (31/08/2006), behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 58.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com Fortis Merchant Banking
Merchant Banking is de internationale wholesalebank van Fortis. Als gerichte, wereldwijde business verzorgen wij financiële maatdiensten voor ondernemingen en instellingen. Wij zijn op diverse terreinen actief, waaronder treasury, vastrentende waarden, energie, grondstoffen en aandelen (inclusief derivaten en gestructureerde producten), corporate finance, kapitaalmarkten, liquiditeitenbeheer, vermogensfinanciering, projectfinanciering, private equity en gestructureerde kredieten. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in fondsenadministratie, global custody, effectenuitleen en clearing. Kijk voor meer informatie op www.merchantbanking.fortis.com.

Over DIFC

Het Dubai International Financial Centre (DIFC) Het DIFC is een financieel centrum met wereldwijde regelgeving en standaarden. Het overbrugt de tijdszones tussen de financiële centra van Hongkong en Londen en bedient een regio waarin zich de grootste onaangeboorde opkomende markt bevindt voor financiële dienstverlening. (www.difc.ae).

Perscontacten:

Brussel:

+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:

+32 (0)2 510 53 78
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 20