Gemeente Roermond

Toeristische koets Roermond krijgt naam Stadsjan

Mevrouw Caris uit Roermond is met het bedenken van de naam 'Stadsjan' de gelukkige winnaar geworden van de prijsvraag, die de gemeente Roermond in samenwerking met het Centrummanagement begin deze zomer uitschreef. Er werd gezocht naar een originele, typisch Remunjse naam voor de toeristische koets, die in het zomerseizoen rondritten maakt door de Roermondse binnenstad.

De jury, bestaande uit stadsdichter Hans van Bergen, wethouder Communicatie Lodewijk Imkamp en Hein Jambroers van het Centrummanagement, beoordeelde de 17 inzendingen, die in totaal 51 naamsuggesties opleverden. Zij koos voor 'Stadsjan'; een samenvoeging van het woord 'stad' en de voornaam 'Jan' (waarmee Jan van Plezier wordt bedoeld). "De stadsrond-ritten met de koets zouden de bezoeker plezier moeten brengen", aldus wethouder Imkamp. "In dat opzicht vond de jury het een toepasselijke naam en hoopt zij dat 'Stadsjan' tot ver in de omgeving een begrip wordt voor de koets in Roermond, net zoals bijvoorbeeld 'Fiaker' dat is voor de koets in Wenen".

Stadsjan Mevrouw Caris stelde vanwege haar hoge leeftijd geen prijs op de gratis koetsrit, die voor de winnaar van de prijsvraag was gereserveerd. Desalniettemin werd zij hartelijk bedankt voor haar creatieve bijdrage. Het koetsseizoen is nu weer achter de rug. Dat betekent dat de naam 'Stadsjan' volgend jaar officieel wordt onthuld, wanneer het nieuwe 'Stadsjan-seizoen' van start gaat. Dat zal naar alle waarschijnlijkheid op 1 juni 2007 het geval zijn. Belangstellenden kunnen dan weer een rit van plusminus een half uur maken door de mooie, cultuurhistorische binnenstad van Roermond. Publicatiedatum: 14.09.2006 Bijgewerkt: 14.09.2006