Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 14 september 2006

Zaanstreek-Waterland, 14-09-2006

Met onder meer: man valt van steiger, controles en paard loopt man omver

Controle bedrijven

Zaanstreek-Waterland, woensdag 13 september 2006.

De vreemdelingenpolitie heeft in samenwerking met de Arbeidsinspectie en Belastingdienst een tiental bedrijven gecontroleerd in de Zaanstreek en in Waterland. Er werd voornamelijk gecontroleerd op bouwlocaties maar ook een jachthaven en een bakkerij werden bezocht. In totaal werden 50 werknemers gecontroleerd. Bij een bakkerij in Watergang heeft de vreemdelingenpolitie een 36-jarige man uit Afrika en een 40-jarige Oost-Europeaan aangehouden die illegaal in Nederland verbleven. De Arbeidsinspectie trof bij een jachthaven in Zaandam een man uit Oost-Europa aan die hier geen werkvergunning heeft. De Belastingdienst neemt de papieren van diverse bedrijven onder de loep.

Huiselijk geweld

Zaandam, woensdag 13 september 2006, 21:32 uur.

De politie heeft een 30-jarige Zaandammer aangehouden als verdachte van huiselijk geweld. De één jaar jongere echtgenote gaf aan de agenten door dat zij door haar man met een mes was bedreigd en dat zij zich enige tijd op haar balkon had verschanst. De man werd in de woning aangehouden en een mes in beslag genomen. De verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Man valt van steiger

Zuidoostbeemster, woensdag 13 september 2006, 14:43 uur.

Een 41-jarige man uit Edam is tijdens werkzaamheden op de Purmerenderweg van een twee en een halve meter hoge steiger gevallen en gewond geraakt. De man was voor een schildersbedrijf uit Marken bezig toen hij door onbekende oorzaak viel en daarbij gewond raakte. Ambulancepersoneel en het per helikopter ingevlogen traumateam stabiliseerden de man en hij werd vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De inspectiedienst stelt een onderzoek in naar het ongeval. De politie heeft de echtgenote van het slachtoffer in kennis gesteld.

Verboden toegang

Zaandam, woensdag 13 september 2006, 15:49 uur.

De politie heeft op het Steve Bikoplein een tiental personen bekeurd omdat zij zich op verboden terrein bevonden. Negen mannen in leeftijden tussen 32 en 45 jaar, een Heemskerker en 8 Zaankanters bevonden zich samen met een 28-jarige Zaandamse op het terrein van een woningbouwvereniging. Het terrein is zodanig ingericht dat het voor de groep duidelijk was dat de toegang verboden was voor onbevoegden. Iedereen kreeg een bekeuring en werd vervolgens weggestuurd. Leden uit de groep werden al eerder bekeurd voor het drinken op de openbare weg waar dat verboden is volgens de Algemene Politie Verordening.

Transport- en milieucontrole

Oostzaan, woensdag 13 september 2006.

De politie heeft samen met diverse andere instanties een regionale transport- en milieucontrole gehouden. Motorrijders geleidden ongeveer 45 voertuigen naar het terrein van Rijkswaterstaat aan de Kolkweg. Daar werden de voertuigen uitgebreid onder de loep genomen. Er wordt elf maal proces-verbaal opgemaakt voor milieuovertredingen. Eén maal werd een provinciale waarschuwing gegeven (bestuursrechtelijk dwangmiddel). Twee bestuurders hadden de maximaal toegestane arbeidstijd overtreden. Zij moesten direct een boete van 220 euro per persoon betalen en werden verplicht om zeven uren rust te nemen. Twee chauffeurs werden bekeurd omdat zij de mobiele telefoon in de hand hadden.

Paard loopt man omver

Purmerend, donderdag 14 september 2006, 10:24 uur.

Een 59-jarige Purmerender is op de Koemarkt gewond geraakt door een op hol geslagen paard. Het paard had zich losgerukt van de eigenaar en liep vervolgens tegen de man op die daardoor ten val kwam. Het slachtoffer werd met vermoedelijk een gebroken elleboog per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft met toestemming van de eigenaar diens gegevens aan de gewonde verstrekt zodat zij de schade later onderling kunnen regelen.