Verzamelpersbericht donderdag

's-Hertogenbosch, 14-09-2006

Man met wapen aangehouden

s-Hertogenbosch In de nacht van woensdag op donderdag is een 37-jarige Bosschenaar in de wijk De Reit in s-Hertogenbosch aangehouden voor wapenbezit. De man bevond zich in de omgeving van de woning van zijn ex-partner waar hij eerder deze maand al stampij had gemaakt. Agenten troffen hem in de auto aan, terwijl er een op de passagierszitting een houten wapenstok lag. De man is aangehouden. In zijn fouillering zat een GSM die zijn ex-partner al enige tijd vermiste. Hij is ingesloten.

Controle Wet Arbeid en Vreemdelingen

Drunen De politie Drunen heeft dinsdag gecontroleerd op de Wet Arbeid en Vreemdelingen. Bij een controle van een bedrijf aan het Groenewoud in Drunen is een illegaal in Nederland verblijvende rus aangetroffen en aangehouden. Uit nader onderzoek bleek gisteren dat de man nog een boete van 220,= open had staan, uitgeprocedeerd was en reeds in maart Nederland had moeten verlaten. Omdat de man bij het bedrijf werkzaamheden verrichtte, zal tegen de eigenaar van het bedrijf proces-verbaal worden opgemaakt voor het illegaal laten verrichten van werk.

Meisje aangereden dader rijdt door

s-Hertogenbosch De politie is op zoek naar getuigen van een doorrijden na aanrijding woensdagmiddag rond 16.00 uur op de Zandzuigerstraat t.h.v. de Trierbrug in s-Hertogenbosch. Een 12-jarige Bossche reed met haar fiets over het fietspad toen een man met een stevig postuur, donkerblond krullend haar, brildragend op een donkergroene scooter, haar van achter aanreed. Het meisje kwam ten val en liep diverse schaafwonden op. De man keek nog achterom maar reed vervolgens door zonder zich over het slachtoffer te bekommeren. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden bij politieteam NW via telefoonnummer 0900-8844.

Vrouw aangehouden voor illegale verkoop

s-Hertogenbosch De politie heeft donderdagmiddag op de Pettelaarseweg in s-Hertogenbosch een 54-jarige Roemeense aangehouden voor illegale straatverkoop van de daklozenkrant, lastig vallen van mensen en bedelen. De vrouw is ter vaststelling van haar identiteit en verblijfsstatus in vreemdelingenbewaring gesteld.

GSM uit hand getrokken

Rosmalen Donderdagmiddag is op de Raadhuisstraat in Rosmalen de GSM van een 34-jarige inwoner uit Rosmalen uit zijn handen getrokken terwijl hij liep te bellen. De twee jeugdige daders gingen er op de fiets vandoor. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met team Rosmalen via telefoonnummer 0900 8844.

Gesignaleerde aangetroffen

s-Hertogenbosch De politie trof op de Graafsebaan in s-Hertogenbosch een 65-jarige inwoner uit die plaats aan die alcohol gebruikte op straat. Bij controle bleek dat de man nog twee geldboetes open had staan van in het totaal 334,=, of drie dagen vervangende hechtenis. De man was onder invloed en kon niet betalen. Hij is ingesloten.

Met borrel op achter het stuur

s-Hertogenbosch In de nacht van woensdag op donderdag is een 66-jarige automobilist uit s-Hertogenbosch op Orthen in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.

De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur.

Verdachte winkeldiefstal aangehouden

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag is een 18-jarige Drunense bij een kledingzaak aan de Arena in s-Hertogenbosch betrapt op diefstal van een T-shirt. Zij is aangehouden en proces-verbaal is opgemaakt.

Bejaarde vrouw slachtoffer afleidingstruc

s-Hertogenbosch Woensdag meldde zich een 83-jarige Vlijmense op het bureau om aangifte te doen van diefstal van een tas met kleding. De vrouw had een dag eerder rond 16.00 uur op een bankje in de Helftheuvelpassage op een bankje gezeten. Zij was afgeleid door een vrouw, waarna zij tot ontdekking kwam dat haar tas met nieuwe kleding, die op de grond stond, was ontvreemd. De vrouw sprak het slachtoffer aan, waarna vermoedelijk een tweede dader de tas heeft weggepakt. De politie onderzoekt de zaak.

Autobrand

Uden Donderdagmorgen is spontaan brand ontstaan in een auto op de Wilsvoort in Uden. De eigenaar, een 33-jarige man uit Schijndel, meldde dat er in eerste instantie rook uit het dashboard kwam, waarna de brand ontstond. De brandweer kon niet voorkomen dat de auto geheel verloren ging.

Gestolen aanhanger

Zeeland Donderdagochtend is in zijn woning in Zeeland een 33-jarige man aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal van een aanhangwagen. De aanhangwagen werd in de nacht van 28 augustus weggenomen van een oprit in de Molenberg in Heeswijk-Dinther. De verdachte is ingesloten op het politiebureau.

Rijbewijs ingevorderd

Nuland In de nacht van woensdag op donderdag is in de Nulandsestraat een 34-jarige Ossenaar aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zeven uur.

Openstaande gevangenisstraf

Oss Woensdagmiddag is op het politiebureau een 57-jarige Ossenaar aangehouden. De man had nog 56 dagen gevangenisstraf openstaan. De Ossenaar is ingesloten.

Aanhouding na bedreiging

Boxmeer Woensdagavond is in zijn woning in Boxmeer een 45-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder deze avond in de Van Speyk een 52-jarige plaatsgenoot met de dood te hebben bedreigd. De aanleiding zou een geparkeerd staande aanhanger zijn. De verdachte is voor verhoor ingesloten.