2e persbericht van donderdag 14 september 2006

Eindhoven, 14-09-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Man vermist

Sinds afgelopen vrijdag 8 september wordt de 35-jarige Bert Karsies uit Eindhoven vermist. De man vertrok die dag rond 19.00 uur vanuit Leiden na een ruzie met zijn vriendin. Sindsdien is hij niet meer gezien.

Bert is tussen de 1.85 en 1.90 m groot. Hij heeft een fors postuur, blanke gebruinde huidskleur, groene ogen en kort donkerblond haar. Hij draagt een bril met metalen montuur. De man heeft enkele kleine littekens in het gezicht en achter het linkeroor. Hij heeft een onregelmatig gebit en mist linksonder en rechtsboven enkele tanden. Bert was gekleed in een spijkerbroek of vrijetijdsbroek en een t-shirt. Hij rijdt in een groene Ford Galaxy met het kenteken TZ-FJ-14.

Personen die Bert Karsies sinds vorige week vrijdag nog gezien hebben of weten waar hij zich bevindt kunnen contact opnemen met de politie van Eindhoven Woensel-Noord, 0900-8844.

Eindhoven: Politie houdt jongen aan voor bedreiging

De politie heeft woensdag rond 13.00 uur een 15-jarige jongen aangehouden in de Kaakstraat. De jongen had eerder die dag een lerares van een school in het stadsdeel Gestel bedreigd met een mes. Ook had hij bedreigingen geuit naar twee andere leraren. De jongen is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Snelheidscontrole

Donderdag tussen 10.30 en 12.55 uur is op snelheid gecontroleerd op de Floralaan West. Van de 500 gecontroleerde voertuigen reden er 44 harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 81 km/u.

Heeze: Politie controleert bij gesloten verklaring

De politie heeft donderdag tussen 7.30 en 10.00 uur op de Zegge gecontroleerd op het naleven van de gesloten verklaring. Verschillende automobilisten negeerden het verbod en reden toch door. De politie heeft vijftien automobilisten bekeurd.

Lierop: 81 bekeuringen bij snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Mierloseweg zijn donderdag tussen 10.50 en 13.00 uur 81 bekeuringen uitgeschreven. Er werden 620 voertuigen gecontroleerd. Op de Mierloseweg mag 80 km/u gereden worden. Er werd geen hoogste snelheid geregistreerd.

Middelbeers: Politie achterhaalt koeienopjagers

De politie heeft achterhaald wie de jongeren waren die maandagochtend rond 3.00 uur enkele koeien hebben opgejaagd uit een weiland aan de Hertog Janstraat (zie 1e persbericht van dinsdag 12 september 2006). Het gaat om zes jongeren uit Oost-, West- en Middelbeers, in leeftijd variërend van 18 tot 24 jaar. De moeder van één van de jongeren had in de regionale krant een getuigenoproep van de politie gelezen. Toen ze bij haar zoon informeerde, bleek hij met de zaak te maken te hebben gehad. Ze hebben zich vervolgens bij de politie gemeld en hebben verklaard dat ze een weddenschap hadden wie er op de rug van een koe zou kunnen springen. De politie heeft de jongeren een bekeuring gegeven voor baldadigheid.

Oirschot: Meisje gewond bij aanrijding

Donderdag rond 8.00 uur is op de kruising
Kempenweg/Schepersweg/Wintelresedijk een 15-jarig meisje gewond geraakt. Een 25-jarige man uit Oirschot reed met zijn bestelauto ter hoogte van de kruising toen het meisje plotseling met haar fiets overstak. Hij kon het meisje niet meer ontwijken en raakte haar met zijn bestelauto. De fietster liep bij de aanrijding hersenletsel op. Zij is naar het ziekenhuis vervoerd.

Veldhoven: Politie houdt snelheidscontrole

De politie heeft donderdag tussen 9.30 en 11.45 uur een snelheidscontrole gehouden op de Burgemeester van Hoofflaan. Van de 1206 gecontroleerde voertuigen reden 36 automobilisten harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/u.

Veldhoven: Politie en schoolkinderen controleren verkeer

De politie heeft donderdagochtend tussen 8.00 en 10.00 uur een preventieve verkeerscontrole gehouden bij de basisscholen De Brembocht en De Poolster. Dat gebeurde samen met leerlingen van de groepen 7 en 8 van de twee scholen. Ook verkeersorganisatie 3VO en welzijnsorganisatie Stimulans werkten mee. De politie liet de automobilisten stoppen, waarna de leerlingen aan de bestuurders enkele vragen stelden over hun verkeersgedrag. Als de automobilist geen overtredingen had begaan, kreeg hij een groene kaart; als hij het niet goed had gedaan, kreeg hij een rode kaart. Op de kaarten stond een korte tekst met uitleg over de controle. Er zijn geen bekeuringen uitgedeeld. De doelstelling was om de bestuurders bewust te maken van hun verkeersgedrag rondom scholen. De politie gaat over een tijdje wel controleren én bekeuren bij de scholen.

Veldhoven: Politie zoekt getuigen van beroving en mishandeling

Zondag 10 september rond 2.45 uur is op de Heerbaan een 18-jarige jongen uit Vessem mishandeld. Zijn 16-jarige vriend eveneens uit Vessem werd van zijn fiets en sleutels beroofd. De twee fietsten over de Heerbaan komende vanuit de richting Eindhoven toen er plotseling twee jongens op een scooter aan kwamen. De 18-jarige jongen werd zonder aanleiding in zijn gezicht geslagen door een van de twee. Daarna gingen zij er met de fiets en sleutels van de 16-jarige jongen vandoor. De verdachten hadden beiden een blanke huidskleur, waren ongeveer 1.85m groot en hadden blond stekelhaar. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Veldhoven op telefoonnummer 0900-8844.