Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 14 september 2006

Politie houdt man aan voor openstaande boete

BERGEN OP ZOOM: Een 33-jarige man uit Bergen op Zoom is woensdag aan het einde van de middag tijdens een controle op de Zuid-Westsingel aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de man nog een boete van 474 euro open had staan. Hij is hierop meegenomen naar het bureau. Nadat een vriend de boete op het bureau was komen voldoen, is de man in de loop van de avond heengezonden.

Twee jongedames gewond bij verkeersongeval

BERGEN OP ZOOM: Bij een verkeersongeval op de kruising Gagelboslaan-Rooseveltlaan zijn woensdagavond twee 17-jarige meisjes gewond geraakt. Eén van hen, een meisje uit Halsteren, reed op de kruising met haar bromfiets door het rode licht. Een automobilist, die net als de bromfietsster op de Gagelboslaan reed en bij groen licht rechtsaf de Rooseveltlaan op wilde rijden, kon het meisje niet meer ontwijken. Zowel de bromfietsbestuurster als haar passagier, een meisje uit Bergen op Zoom, moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis om zich aan haar verwondingen te laten behandelen.

Politie houdt drie verdachten aan voor mishandeling

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft in het tijdsbestek tussen dinsdagmorgen en woensdagavond drie mannen aangehouden, die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij een zware mishandeling, die in de nacht van 2 september aan de Lievevrouwestraat heeft plaatsgevonden. Hierbij zijn een 26-jarige man uit Bergen op Zoom en diens 17-jarige vriendin gewond geraakt. Het mannelijke slachtoffer liep bij de mishandeling onder meer een gebroken hand, een lichte hersenschudding en een zware kneuzing aan zijn oogkas op. Zijn vriendin kreeg een kaakslag. Dinsdagmorgen heeft de politie een 19-jarige man op zijn huisadres in Halsteren aangehouden, woensdag werden op het politiebureau achtereenvolgens nog een 19-jarige en een 20-jarige man aangehouden. Ook deze twee verdachten komen uit Halsteren. De politie zet het onderzoek voort.

Politie houdt zeven personen aan, die sieraden verkopen

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft donderdagmiddag, na een telefoontje van een bezorgde burger, op parkeerplaats (Wouwse Tol) aan de A58 een zevental Roemenen aangehouden, die passanten sieraden te koop aanboden. De drie vrouwen en vier mannen, in leeftijd variërend van 18 tot 49 jaar, werden meegenomen naar het politiebureau. Uit onderzoek bleek dat de sieraden, die zij op zak hadden, geen grote waarde hadden. De verdachten zijn hierop overgedragen aan de
Vreemdelingenpolitie, die zullen vaststellen of de zeven al dan niet legaal in Nederland verblijven.

Politie houdt verdachte aan voor bezit harddrugs

OUD GASTEL: De politie heeft donderdagmiddag op de carpoolplaats aan de Holstraat bij een routinecontrole een 22-jarige Bredanaar aangehouden, nadat in zijn auto een capsule speed en twee gripzakjes werden aangetroffen, waarin zich resten van speed bevonden. De man zal een schikkingsvoorstel worden gedaan. Hij is na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Politie houdt verdachte aan voor huiselijk geweld

ROOSENDAAL: De politie heeft woensdagavond een 41-jarige Roosendaler aangehouden, die ervan wordt verdacht kort tevoren zijn echtgenote te hebben mishandeld. De vrouw hield hieraan onder meer een hoofdwond over. Hoewel de man zich in eerste instantie verzette tegen zijn aanhouding, werd de man uiteindelijk toch door de politie aangehouden in zijn woning in de wijk Kalsdonk.

Man gewond na vechtpartij

ROOSENDAAL: Een 59-jarige man uit Roosendaal heeft donderdagmorgen bij de politie aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging. In de loop van de nacht werd bij zijn woning aan de Hulsdonksestraat aangebeld. Toen hij zag dat er een bekende van hem voor de deur stond, deed hij de deur open. Op dat moment zag hij dat de bekende in het gezelschap was van een andere man. Plotseling ontstond er echter een woordenwisseling en een vechtpartij tussen de drie mannen. Hierbij zijn vermoedelijk alle drie de mannen gewond geraakt. De politie stelt een onderzoek in.

Vrouw slachtoffer van beroving

ROOSENDAAL: Een 49-jarige vrouw uit Roosendaal is woensdagavond kort na 20.00 uur het slachtoffer geworden van een brutale diefstal. De vrouw stond voor de garagedeur van een woning aan de Diamantdijk, toen iemand haar duwde en haar tas plotseling werd weggetrokken. De vrouw kwam hierdoor ten val. Twee jongens, ieder op een eigen fiets, vluchtten vervolgens weg en namen de tas mee. De vrouw heeft de twee nog tot aan het BC-pad gevolgd, maar uiteindelijk haar achtervolging gestaakt. In de tas bevonden zich onder meer een portemonnee, mobiele telefoon en identiteitsbewijs. De vrouw heeft bij de politie aangifte gedaan.

Auteur: Manon Ostendorf