Politie Midden- en West Brabant

District Breda donderdag 14 september

BREDA, 14 september 2006

Politiemedewerker beschoten

ZUNDERT: Een bijzonder opsporingsambtenaar van de politie Midden- en West-Brabant is woensdagavond beschoten. De man zag rond 21.15 uur tijdens zijn surveillance een auto die zich verdacht ophield op de Meirseweg in Zundert. Toen hij ernaartoe reed, kwam de auto met gedoofde lichten en hoge snelheid op de surveillancewagen van de agent af. Hij week uit in de berm en toen de auto dichtbij was, vielen er twee schoten. De politiemedewerker bleef ongedeerd, een buitenspiegel van zijn auto raakte beschadigd. De recherche stelt een uitgebreid onderzoek in. De auto betreft een rode Volkswagen Golf met Belgisch kenteken met twee inzittenden. Het linkerremlicht was kapot. Mensen die informatie hebben over dit incident, de auto en/of de inzittenden, worden gevraagd zich te melden op 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Franse drugstoeristen aangehouden

BREDA: De politie heeft woensdagavond rond 20.15 uur drie Fransen (18, 22 en 25 jaar) aangehouden op de A16 nabij Hazeldonk. Een achterlicht van de auto waarin het drietal reed, was kapot en dat vormde aanleiding om de auto langs de kant te zetten. Het drietal leverde een zakje hennep in, maart bij fouillering bleek een van hen ook nog 50 gram heroïne en 45 gram mengstof bij zich te hebben. In de auto werd verder een luchtdrukwapen gevonden. De drugs en het wapen zijn in beslag genomen. De Fransen zijn na verhoor met een dagvaarding weggestuurd.

Dronken automobilist

BREDA: De politie heeft woensdagavond een 55-jarige Bredanaar aangehouden wegens rijden onder invloed. Dat gebeurde rond 22.30 uur aan de Tongerenstraat. De dronken man had even tevoren een bezoekje gebracht aan een fastfoodrestaurant aan de Veldsteen en veroorzaakte daar bijna een ongeval. Een andere bezoeker belde daarop de politie. De Bredanaar was zichtbaar onder invloed, toen agenten hem aanhielden, verzette hij zich nogal hevig daartegen. De man blies 935 ug/l, goed voor een rijverbod van 10 uur. Ook mocht hij zijn rijbewijs inleveren. Na verhoor kon hij weer gaan met een proces-verbaal op zak.

Bromfietscontrole levert 34 bekeuringen op

BREDA: Een bromfietscontrole heeft woensdagavond op het Brabantplein 34 bekeuringen opgeleverd. Het merendeel daarvan betrof het feit dat de scooters meer vermogen hadden dan toegestaan (13 x). Ook waren er bonnen voor onder meer het niet dragen van de helm, gladde band, geen verzekering en geen kenteken. De actie trok nogal wat belangstelling van jongeren in de omgeving die herhaaldelijk moesten worden gemaand zich er niet mee te bemoeien.

Preventiebericht: woninginbraken zijn te voorkomen!

BREDA: Nog steeds komen er woninginbraken in het district Breda voor waarbij inbrekers via het zogeheten hengelen meestal via de brievenbus
- of een openstaand raampje (insluiping) de woning binnen kunnen komen. De politie vraagt mensen daarom met klem hun woning goed af te sluiten. Als ramen en deuren op het nachtslot, ook overdag! goed afgesloten zijn, wordt het voor inbrekers veel moeilijker hun slag te slaan. De afgelopen weken zijn er meldingen binnengekomen uit Etten-Leur, naar aanleiding van een recente poging tot inbraak deze week op de Paukeslag waar men via het hengelen binnen wilde komen. Maar eigenlijk geldt deze waarschuwing voor het gehele district, dit blijft niet beperkt tot een bepaalde gemeente. Dus: ramen en deuren goed afsluiten en de (voor)deur altijd op het nachtslot!

Auteur: Andre van den Hul