Unicef



Palestijnse gebieden: schrijnende situatie voor kinderen 14 september 2006, Jenin, Westelijke Jordaanoever - Kinderen hebben enorm te lijden onder het conflict in Gaza en op de Westelijke Jordaanoever. Verscheidene scholen zijn gesloten en begin september zijn werknemers in de gezondheidszorg in staking gegaan. Hierdoor moeten veel kinderen het zonder de hoognodige medische zorg stellen.

"Wat we hier en in de rest van het gebied zien is een geblokkeerd gezondheidssysteem. De kinderen hebben het al zo zwaar te verduren. Zonder medische zorg is hun situatie nog schrijnender", aldus Unicef-vertegenwoordiger Dan Rohrmann.

Steun van Unicef
Veel mensen gaan nu naar de klinieken die, onder meer met steun van Unicef, zijn opgezet voor de 27 Palestijnse vluchtelingenkampen. In Jenin, in het noordelijke deel van de Westelijke Jordaanoever, is de kliniek momenteel het enige gezondheidscentrum voor 200.000 mensen. Het aantal patiënten is verdubbeld tot 700 mensen per dag.

Zelfs met een zeer beperkt aantal medewerkers is de kliniek in staat om dagelijks tachtig kinderen in te enten met vaccins die door Unicef geleverd worden. Unicef zorgt er ook voor dat gezondheidscentra in de regio over de meest essentiële medicijnen beschikken.