Ingezonden persbericht


http://www.adobe.com/nl/aboutadobe/pressroom/pr/sep2006/AdobeCaptivate_.pdf

Adobe Captivate 2 helpt organisaties bij het opzetten van nieuwe eLearning- initiatieven

Uitgebreide upgrade maakt interactieve simulaties, softwaredemonstraties en het creëren van scenario s mogelijk zonder programmering

Amsterdam, 14 september, 2006 Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ABDE) introduceert Adobe® Captivate" 2, waarmee interactieve simulaties, softwaredemonstraties en scenariogebaseerde trainingmodules van professionele kwaliteit kunnen worden gecreëerd. Gebaseerd op de Macromedia® Flash®-technologie genereert Captivate 2 interactieve content in Flash zonder dat de gebruiker kennis van programmeren of multimediavaardigheden nodig heeft. Met Adobe Captivate 2 kunnen professionele trainers, docenten en zakelijke gebruikers eenvoudig en snel content creëren met interactieve mogelijkheden en gebruik maken van feedback, audio en video. Met complexe scenarioboomstructuren kunnen gebruikers in deze nieuwe versie snel specifieke scenario s ontwikkelen door visueel de verschillende leerplannen aan te geven.

Softwareoplossingen die het voor professionele trainers mogelijk maken om rijke leerervaringen te bieden, zijn een belangrijk onderdeel bij het vergroten van de bedrijfsproductiviteit , aldus Naresh Gupta, senior vice president, Print and Classic Publishing bij Adobe. Met Adobe Captivate 2 kan nu iedereen in een organisatie interactief leermateriaal maken en dat bespaart tijd en kosten. Met behulp van nieuwe functies zoals de scenarioboomstructuur en het toevoegen van Flash-video biedt Adobe Captivate 2 organisaties de mogelijkheid om interactieve content te creëren.

De intuïtieve interface en geautomatiseerde functies in Adobe Captivate 2 maken het voor iedereen mogelijk om interactieve simulaties en scenariogebaseerde trainingen samen te stellen. De auteur kan snel softwaredemonstraties en -simulaties maken, compleet met tekstuele uitleg en aan te passen muisbewegingen. Bovendien kunnen trainers en docenten interactieve testen afnemen en die direct voorzien van commentaar. Door de nieuwe workflow-verbeteringen kan de gebruiker ook snel scenariogebaseerde trainingen ontwikkelen door visueel de boomstructuur van de verschillende leerpatronen aan te geven. Een nieuwe simulatie-wizard in Adobe Captivate 2 helpt gebruikers soft-skill simulaties te ontwikkelen, content toe te voegen aan al reeds ingevoegde slides, en eenvoudige boomstructuren aan te brengen door erop te klikken.

Door de capaciteitsuitbreiding van Adobe Captivate 2 heeft Adobe een veelzijdige tool voor eLearning ontwikkeld , zegt Frank Nguyen, eLearning technology manager bij Intel. De auteur kan complexe, interactieve content zoals soft-skill simulaties, fysieke takensimulaties, scenariogebaseerde instructies en prestatieondersteuningssystemen ontwikkelen met hetzelfde gebruiksgemak dat aan software-simulatoren wordt geboden.

Adobe Captivate 2 genereert automatisch interactieve content in Flash-formaat die direct door meer dan 600 miljoen internetgebruikers gezien kan worden. Verder kunnen Adobe Captivate 2-gebruikers hun publiek betrekken bij de Flash-video content en gemakkelijk mediacontent beheren en hergebruiken in de projectbibliotheek. Een van de nieuwe functies is de mogelijkheid om de aandacht van de student of trainee te richten op bepaalde zaken door de zoom- en gray out-effecten.

Het leermateriaal dat ontwikkeld is met Adobe Captivate 2 kan naar verschillende systemen en platformen worden uitgezet. Gebruikers kunnen bovendien de kracht van Flash-technologie gebruiken om kwalitatieve content te maken terwijl de bestandsformaten klein blijven. De bestanden zijn op te slaan onder verschillende bestandsformaten zoals SWF, EXE of MP3 voor podcasts. Flash-gebruikers kunnen gebruik maken van de snelheid van Adobe Captivate 2 door projectenbestanden direct te exporteren naar de Flash Authoring tool voor geavanceerde editing en scripting. Adobe Captivate 2 content kan ook geïntegreerd worden met andere e-learning oplossingen zoals Breeze, Authorware, Questionsmark Perception en SCORM/AICC Compliant Learning Management Systems (LMS).

Prijzen en beschikbaarheid

Adobe Captivate 2 zal naar verwachting later dit jaar beschikbaar zijn voor een adviesverkoopprijs van 469 Euro. Voor geregistreerde gebruikers zal de upgradeversie beschikbaar zijn voor een adviesverkoopprijs van 239 Euro. Volumekortingen, overheids- en educatielicenties zijn tevens beschikbaar. Voor meer informatie over Adobe Captivate 2, zie www.adobe.com/go/captivate.

Over Adobe Systems Incorporated

Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl, www.adobe.be of www.adobe.com.

###

© 2006 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe and the Adobe logo, Flash, Flex and Reader are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com