Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 14-09-06

TILBURG, 14 september 2006

Politie houdt mannen aan voor bedreiging en rijden onder invloed

TILBURG De politie heeft vanmorgen, kort na 01.00 uur, in de Ignatiusstraat, twee Tilburgers van 31 en 33 jaar aangehouden voor bedreiging en rijden onder invloed.
De 33 jarige man had voor zijn aanhouding bij een horecagelegenheid op het Piusplein een 23 jarig personeelslid met de dood had bedreigd. De reden hiervoor was dat de verdachte gezien zijn kennelijke staat, geen alcoholische drank meer aangeboden kreeg. Om zijn bedreiging kracht bij te zetten, greep hij richting broeksband en verliet de gelegenheid. Gealarmeerde stelde een onderzoek in en troffen de verdachte als bijrijder aan in een personenauto, die bestuurd werd door de 31 jarige Tilburger. Omdat een van de inzittenden, mogelijk in het bezit was van een vuurwapen, hebben de agenten in de Ignatiusstraat via een uitplraatprocedure beide mannen aangehouden. De bestuurder bleek onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren. Een blaastest wees uit dat hij 295 ug/l alcohol in zijn bloed had. Na het afleggen van een verklaring mocht hij vertrekken. De 33 jarige Tilburger bleek een veelpleger en is volgens het veelplegersprotocol in verzekering gesteld.

Politie houdt jongen aan voor poging inbraak

TILBURG Agenten hebben vanmorgen in de Kruidenlaan een 17 jarige Tilburger aangehouden voor poging tot inbraak. Tegen 02.15 uur ontving het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer de melding dat twee mannen bezig waren in te breken in een woning in de Kruidenlaan. Direct gingen agenten ter plaatse en stelden een onderzoek in. Ter hoogte van het Ganzerikhof zagen de agenten twee jongens via brandgangen wegrennen. Via de Melisseweg en het Zuringhof liepen de jongens terug richting Kruidenlaan. Daar werd de 17 jarige aangehouden. De politie stelt een onderzoek in naar de tweede verdachte.
Beide jongens worden ervan verdacht een raam, een kozijn en een buitenlamp te hebben vernield van een woning. Er werden uit de woning geen goederen weggenomen.
De verdachte is op het bureau in verzekering gesteld.

Man aangehouden voor wapenbezit en bezit harddrugs

TILBURG De politie heeft vanmorgen, rond de klok van 03.30 uur, op het Verdiplein een 18 jarige Tilburger aangehouden voor wapenbezit en bezit van harddrugs. Bij het zien van de surveillerende agenten, rende de man over het Verdiplein weg. Hierop stelden de agenten een controle in. De politie trof in zijn spullen twee gripzakjes aan met daarin vermoedelijk cocaïne en een zak met hasjblokken. Tijdens de controle graaide de man in een van zijn zakken. Toen de agenten hem sommeerden zijn handen te laten zien, liet de man een mes op de grond vallen. De agenten hebben hem aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op het bureau gaf de man aan dat zowel de soft- als harddrugs voor eigen gebruik dienden.

Man aangehouden na verkeersongeval

TILBURG De politie heeft woensdagmiddag om 16.45 uur, op de Spoorlaan een 35 jarige automobilist uit Hulshout (België) aangehouden voor het rijden onder invloed van vermoedelijk verdovende middelen. Deze bestuurder reed met zijn auto over de Spoorlaan en kwam uit de richting van de Heuvelring. Voor hem reed een 46 jarige Tilburgse automobiliste, die haar auto wilde parkeren op de Spoorlaan. De Belg lukte het niet zijn auto tijdig tot stilstand te brengen waardoor hij met de voorzijde, tegen de achterzijde van de auto voor hem reed. Door de klap belandde de 46 jarige vrouw met haar auto vervolgens tegen een andere auto die bestuurd werd door een 21 jarige automobilist uit Tilburg. Een onderzoek ter plaatse wees uit dat de 35 jarige man, voorafgaand aan de aanrijding roekeloos rijgedrag vertoonde en een rood verkeerslicht genegeerd had. Omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed van middelen verkeerde, werd er op het politiebureau een bloedproef afgenomen.

RIEL - Woensdagavond, rond de klok van 19.15 uur raakten twee automobilisten gewond, nadat ze betrokken waren bij een verkeersongeval op de Alphenseweg te Riel. Een 26 jarige Belgische automobilist reed, volgens getuigen, slingerend over de Alphenseweg in de richting van Riel. Door dit rijgedrag kwam hij op de weghelft terecht van het tegemoetkomende verkeer. Een 47 jarige automobilist uit Kaatsheuvel, die uit tegemoetkomende richting de Belg naderde kon een aanrijding met hem niet meer voorkomen. Beide voertuigen kwamen met de voorzijde in aanrijding met elkaar. Voor onderzoek werden de beide mannen overgebracht naar het ziekenhuis. Omdatde agenten vermoedden dat de Belg onder invloed van mogelijk verdovende middelen een auto bestuurde, werd van hem een bloedproef afgenomen.

Vrouw aangehouden voor verduistering in dienstbetrekking

TILBURG Woensdagmiddag, kort na 17.00 uur, hebben politiemedewerkers in de Professor Gimbrerelaan een 22 jarige Tilburgse medewerkster aangehouden, voor het plegen van verduistering in dienstbetrekking. De vrouw die werkzaam is bij een cateringbedrijf wordt ervan verdacht onder diensttijd uit een kluis, een geldbedrag van 1000 Euro te hebben weggenomen. Ook wordt ze ervan verdacht twee dagen eerder een verduistering uit dezelfde kluis te hebben gepleegd. Het ging toen om een geldbedrag van 1200 Euro. Op het bureau legde de vrouw over de laatste diefstal van 1000 Euro een bekennende verklaring af. Ze is in verzekering gesteld.

Auteur: Desiree Brabers