Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (14/9)

OOSTERHOUT NB, 14 september 2006

Autos gestolen bij woninginbraak

OOSTERHOUT: Vanmorgen heeft een bewoner van een pand aan de Floris Versterstraat ontdekt dat er is ingebroken in haar woning. De daders hebben een gaatje geboord onder een raampje, waardoor ze het konden openen. Hierna zijn ze de woning ingeklommen. In de woning hebben de dieven twee autosleutels gevonden, waarmee ze de voor de woning geparkeerde voertuigen hebben gestolen. Het gaat om een zwarte RAV4 met het kenteken 46-PH-NL en een zwarte Renault Twingo met het kenteken 94-SF-NG. De politie heeft van de gedupeerde bewoners een aangifte opgenomen. De autos zijn internationaal gesignaleerd.

250 make-up artikelen gestolen in drogisterij

KAATSHEUVEL: Gisteren heeft een medewerkster van een drogisterij aan de Hoofdpoort aangifte gedaan van winkeldiefstal. Afgelopen zaterdag 9 september hebben omstreeks 16.30 uur twee nog onbekende winkeldieven kans gezien om circa 250 make-up artikelen van het merk LOreal ter waarde van ruim 4600 euro te stelen. Een medewerkster zag dat een man en een vrouw zich verdacht ophielden bij de make-up bakken. Het stel had twee tassen bij die kennelijk geprepareerd waren. Toen de verkoopster het tweetal wilde aanspreken, renden ze snel de winkel uit. Het zou gaan om een circa 60-jarige man met kort grijs haar en een circa 45-jarige vrouw, circa 1.70 meter lang. Zij had donkerblond haar met een pony. De politie heeft een aangifte opgenomen van de gedupeerde winkelier en stelt een nader onderzoek in.

Twaalf bekeuringen bij verkeerscontrole in Loon Op Zand

LOON OP ZAND: Vanmorgen hebben agenten op de Kerkstraat een verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn elf automobilisten op de bon geslingerd omdat zij geen autogordels droegen. Een bestuurder werd zelfs twee keer bekeurd voor hetzelfde feit. Hij wilde zijn gordels niet omdoen. Ook is er nog een bestuurder bekeurd omdat de APK-keuring van zijn auto was vervallen.

Auto gestolen in Gilze

GILZE: Gisterenmiddag is aan de Nieuwstraat een auto gestolen. Het gaat om een zwarte Audi A4 Avant met het kenteken 23-RL-LL. De dief is vermoedelijk een kantoorpand in geslopen en heeft daar de autosleutels van een bureau weggenomen. De politie heeft een aangifte opgenomen en de auto gesignaleerd.

Rijder onder invloed aangehouden

SLEEUWIJK: De politie heeft vannacht omstreeks 00.15 uur op het Egelantierpad een 52-jarige man uit Sleewijk betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 315 ugl. Hij had naar eigen zeggen 4 a 5 glazen bier gedronken voordat hij in zijn auto gestapt was. De politie maakt proces-verbaal op.

Marsendief in Hank

HANK: Vanmorgen ontdekte de eigenaar van een supermarkt aan de Kurenpolderweg dat er uit het magazijn een doos met circa 50 repen Mars ontvreemd was. De dader heeft vermoedelijk ingebroken via het dak, door een plastic dakplaat los te wrikken. De politie heeft een aangifte opgenomen.

Vrouw breekt been na valpartij

DONGEN: Gistermiddag liep een 57 jarige vrouw uit Dongen een beenfractuur op, nadat ze met haar fiets gevallen was. De vrouw fietste met haar vriend over de Hoge Ham. Door onbekende oorzaak kwam ze plotseling ten val. Buiten een beenfractuur had het slachtoffer ook een wond aan haar hand. Voor onderzoek werd ze overgebracht naar het Twee Stedenziekenhuis te Tilburg.

Politie houdt man aan voor belediging

DONGEN: De politie heeft woensdagmiddag, kort na 16.15 uur, op de Hoge Ham een 27 jarige Dongenaar aangehouden voor belediging. Tijdens een verkeerscontrole kreeg de man een boete voor het niet dragen van de autogordel. Hier was hij het niet mee eens en vond het nodig de politiemedewerkers te beledigen. De man kreeg een schikkingsvoorstel van 220 euro.

Agenten houden snelheidscontrole na klachten bewoners

DONGEN: Agenten van het team Dongen hebben woensdagochtend, in de Merkelbachstraat een snelheidscontrole gehouden. Deze controle werd ingesteld na klachten uit de buurt. In deze 30 kilometer zone werden in totaal 54 autos gecontroleerd. Hiervan reden 12 automobilisten te hard. Al deze automobilisten kregen een waarschuwing van de politie. Opvallend was dat deze hardrijders uit de buurt kwamen. Sommige automobilisten gaven aan niet te weten dat het een 30 kilometerzone was. Anderen vertelden klager te zijn geweest en zich nu ook schuldig te hebben gemaakt aan deze overtreding.

Auteur: Desiree Brabers