'Uitblinkers in Hart van Holland'

Savantis

'Uitblinkers in Hart van Holland'
Hagemans Vastgoedonderhoud Beste Leerbedrijf Savantis 2006

Dione de Graaff presenteerde woensdag 13 september 2006 niet het laatste sportnieuws, maar de verkiezing van het Beste Leerbedrijf 2006 van Savantis. Live, vanuit 'studio' Hart van Holland te Nijkerk, voor zo'n vierhonderd aanwezigen, is Hagemans Vastgoedonderhoud uit Wijchen uitgekozen tot Beste Leerbedrijf van Savantis 2006.

Savantis draagt hiermee Hagemans voor bij de landelijke verkiezing van het Beste Leerbedrijf, ingesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Volgens de jury gaat het er bij Hagemans vooral om hoe een leerling zich het best voelt en onder welke omstandigheden de leerling leert. De directie van dit leerbedrijf vindt opleiden niet alleen van groot belang voor de continuïteit van het eigen bedrijf, maar zeker ook voor de sector Schilderen en Onderhoud. Hiermee geeft het bedrijf aan dat opleidingsactiviteiten niet afhankelijk mogen zijn van wie er aan het roer staat. Al met al is er bij Hagemans veel enthousiasme, openheid én een goede waarborg voor de toekomst.

In een reactie zei Margriet Schoevaart van Hagemans dat 'deze prijs een bevestiging is van een opleidingsbeleid dat we al jaren voeren en waar al onze mensen in geloven. We willen ook actief iets doen tegen de gevolgen van de vergrijzing.'

Dione de Graaff gaf aan een tikkeltje jaloers te zijn vanwege de leerbedrijven met leermeesters. Haar eigen ervaring tijdens haar eerste televisie-uitzending was heel anders: 'hier is de stoel, hier is je tekst, kijk in de camera en veel succes!' En er werd nog even aan toegevoegd dat het live was, zodat het niet over kon.

Uitblinkers Leerbedrijven
In elke sector van Savantis is er een Beste Leerbedrijf gekozen. Vanuit deze drie sectoren dingt elke winnaar vervolgens mee naar de titel Beste Leerbedrijf van Savantis 2006. Hagemans Vastgoedonderhoud was eerder die middag verkozen tot Beste Leerbedrijf in de sector Schilderen en Onderhoud. Het Beste Leerbedrijf in de sector Reclame, Presentatie en Communicatie is Intres BV uit Hoevelaken. In de sector Afbouw en Stukadoren is dit Stucadoorsbedrijf Hans Thijs BV uit Etten-Leur.
Daarnaast heeft de jury besloten een extra prijs uit te reiken aan Fokker Services BV uit Hoogerheide als Beste Leerbedrijf in de sector Industriële Lakverwerking 2006 als aanmoedigingsprijs voor de gehele industriële sector.

Uitblinkers Kaderopleiding
Naast de verkiezing van het Beste Leerbedrijf per sector en van Savantis, stond ook de diploma-uitreiking van de Kaderopleiding Uitvoerder Afbouw en Onderhoud op het programma. Dione de Graaff vergeleek de 71 kersverse geslaagden met topsporters omdat het behalen van dit diploma ook een topprestatie is. Twee jaar lang een avondopleiding naast het eigen werk, met tien tot twaalf uur zelfstudie per week.

Beste Leerbedrijven
Savantis is zeer tevreden met het toenemende enthousiasme van de Erkende Leerbedrijven om deel te nemen aan deze verkiezing. Er zijn steeds meer aanmeldingen voor deze verkiezing. In het Register van Erkende Leerbedrijven heeft Savantis ruim 6.000 bedrijven opgenomen die jaarlijks zo'n 7.500 leerlingen en stagiairs uit het middelbaar beroepsonderwijs begeleiden in het praktijkdeel van hun opleiding. Voor deze bedrijven organiseert Savantis jaarlijks de verkiezing 'Beste Leerbedrijf'.

////////////////////////////
Savantis is een Kenniscentrum Beroepsonderwijs Bedrijfsleven voor de sectoren 'Schilderen en Onderhoud', 'Afbouw en Stukadoren' en 'Reclame, Presentatie en Communicatie'. In haar Register van Erkende Leerbedrijven zijn 6.000 leerbedrijven opgenomen waar 7.500 leerlingen en stagiairs uit het middelbaar beroepsonderwijs het praktijkdeel van hun opleiding volgen. Savantis onderhoudt 27 ministerieel erkende beroepsopleidingen. Ook ontwikkelt en organiseert Savantis vakgerichte praktijk en theoriecursussen waaraan jaarlijks meer dan 8.000 cursisten deelnemen.