Gemeente Tilburg

Datum
14 september 2006

Ontwerp multifunctionele accommodatie Uitvinders en Zeeheldenbuurt klaar

Bouw start in januari 2007

In januari 2007 start de bouw van de multifunctionele accommodatie (mfa) in de Zeeheldenbuurt. Daarmee realiseert de gemeente de tweede mfa in Tilburg. Dinsdag ging het college akkoord met het definitieve ontwerp voor het gebouw en de financiële onderbouwing. Wethouder Marieke Moorman: ŽDe nieuwe mfa wordt straks het hart van de vernieuwde wijk. Met het slopen van de wijkcentra in de eerste fase van de herstructurering mist de wijk nu een centrale ontmoetingsplek. Dat hopen we na de zomervakantie in 2008 weer te kunnen bieden als de mfa klaar isŽ.

De bouw van de multifunctionele accommodatie kost ruim 16 miljoen euro. De gemeente heeft nog een tekort van bijna 1 miljoen euro. Het ministerie van Vrom wil deze tegenvaller waarschijnlijk compenseren uit het Impulsbudget ISV.

De combinatie van gebruikers in de mfa Zeeheldenbuurt is uniek in Nederland. In het gebouw nemen in 2008 Kinderstad (peuterspeelzaal), de Twern, basisschool de Triangel, Amarant en GGZ Midden Brabant hun intrek. Boven in het gebouw komen 39 oefenappartementen voor GGZ patiënten die weer zelfstandig kunnen gaan wonen. Daarnaast komt er een afdeling voor dagbehandeling en een polikliniek.

Ontwerp
De toekomstige gebruikers hebben onder leiding van de Twern een beheerplan uitgewerkt. Dit plan biedt een heldere visie op de diensten en activiteiten die de partners in de mfa gezamenlijk oppakken. De Twern gaat het nieuwe gebouw beheren. De gemeente en Tiwos zijn eigenaar van het pand. Aan het beheer is ook een integraal pedagogisch beleidsplan voor Oud-Zuid gekoppeld. In beleidsplan omschrijft hoe de gebruikers van de mfa samenwerken om de ontwikkeling van kinderen en jongeren te stimuleren.

Het definitief ontwerp van de mfa wordt op 2 oktober 2006 besproken in de raadscommissie Maatschappij en in de gemeenteraad van 30 oktober 2006.

Voor de pers:
Thomas Heesters, woordvoerder Marieke Mooiman, telefoon 013 - 542 99 52 Maaike van Goethem, Themacommunicatie, telefoon 013-542 82 86.

---- --