AutoRai

Zweedse Ambassade in Nederland neemt Saab 9-5 BioPower in gebruik

(9/14/2006)
Op 13 september heeft de heer Hans Magnusson, de ambassadeur van Zweden in ons land, de sleutels in ontvangst genomen van een Saab 9-5 Sport Estate 2.0t BioPower. De keuze van de Zweedse Ambassade voor de milieuvriendelijke motorisering van de Saab 9-5 BioPower is een logische, want Zweden is wereldwijd toonaangevend op het gebied van alternatieve, schone brandstoffen en de praktische toepassing daar van. Zo is ruim 80% van de verkochte Saabs in Zweden in BioPower uitvoering.
Zweden en Saab zetten de toon
De alternatieve brandstof voor autoâs, ethanol, wordt gewonnen uit landbouw-oogsten of bosbouwresten en zorgt, in tegenstelling tot benzine, niet voor een stijging van het CO -gehalte in de atmosfeer. Momenteel een onderwerp dat zeer in de belangstelling van âBrusselâ staat. En Lena Sommestad, de Minister van Milieu van Zweden, heeft onlangs tijdens een top in Zuid Afrika nog verklaard dat er meer internationale samenwerking nodig is om de gestelde doelen op het gebied van de bescherming van het milieu te bewerkstelligen, waarbij Zweden voorop loopt.

De nieuwe Saab in diplomatieke dienst
De nieuwe Saab 9-5 Sport Estate BioPower zal door de Zweedse Ambassade voor diverse, representatieve doeleinden worden ingezet, zoals het vervoer van relaties. âHet doet ons deugd, dat wij nu de beschikking krijgen over een BioPower Saab. Want de keuze voor deze auto is volledig in lijn met wat Zweden voorstaat op het gebied van milieubescherming. We zien het dan ook tevens als een voorbeeldfunctie om over te stappen op deze Saab BioPower,â aldus de heer Rob van Hamersveld, ondermeer verantwoordelijk voor het wagenpark van de Zweedse Ambassade

De auto wordt geleverd door Saab-dealer Het Motorhuis Haegstad in Den Haag. Dit bedrijf is een van de twee officiële Saab-dealers in Nederland die de afwikkeling verzorgen van diplomatieke en tax free leveringen.

Prestaties
Primair voordeel van bio-ethanol is uiteraard het milieuvriendelijke karakter, maar daarnaast levert de krachtbron in het specifieke geval van Saab met E85 als brandstof 30% meer vermogen. Groen en sportief gaan in het geval van Saab dus uitstekend samen.

Tot slot Kees van den Berg, Algemeen Directeur van Saab Nederland: âWij brengen sinds enkele maanden de Saab BioPower modellen in Nederland op de markt en wij kunnen ons verheugen in een groeiende interesse van belangrijke partijen voor onze modellen. Dat nu ook de Zweedse ambassade voor de Saab 9-5 BioPower heeft gekozen stemt ons vreugdevol en ik hoop dat deze aanschaf ook een signaal afgeeft naar de Nederlandse overheid om de toepassing van biobrandstof daadwerkelijk te bevorderen met interesseante overheidsmaatregelen.â

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster