Syntens


---

Automobielindustrie in de snelkookpan

EINDHOVEN - Syntens organiseert samen met het Automotive Technology Centre een speciale Automotive Design Pressure Cooker op 14 september 2006.

Tien bedrijven, actief in de automobielindustrie, krijgen de kans om tijdens een ontwerpsessie van een dag (de snelkookpan) intensief samen te werken met een ontwerpbureau. Aan het eind van de dag hebben de deelnemers een nieuw productconcept, of een redesign van een reeds bestaand product.

Het Automotive Technology Centre (ATC) is de belangenorganisatie voor de Nederlandse automobielindustrie. Belangrijkste beleidspunten zijn het stimuleren van technologieontwikkeling en samenwerking om zo de concurrentiekracht van Nederland, bijzonder sterk als toeleverancier, te vergroten.

Design is zeker in de automobiel industrie van oudsher dé manier om zich te onderscheiden van concurrenten. Aan het ontwerp van elk nieuw model wordt veel aandacht besteed.

Wat voor een auto als geheel geldt, geldt ook voor de accessoires, systemen en componenten die dat geheel vormen; een goed ontworpen product kan klanten over de streep trekken, zelfs al is het product niet direct zichtbaar bij het uiteindelijke gebruik en is de klant een zakelijke.

Nederland is goed als toeleverancier en Nederland is bovendien goed in design. Het ATC hoopt door de organisatie van de Automotive Design Pressure Cooker beide krachten succesvol en inspirerend te bundelen.

Dagprogramma

09.00 Ontvangst met inschrijving

09.30 Aftrap door John Lippinkhof, voorzitter van het

Design Platform Eindhoven

10.00 Start ontwerpsessies

12.30 Lunch

13.30 Vervolg ontwerpsessies

17.00 Borrel en Automotive Design Pressure Cooker markt

17.30 Presentatie âBeeld van de dagâ

18.00 Automotive Design Pressure Cooker borrel

Locatie

TNO Industrie, De Rondom 1, Eindhoven

Organisatie

Voor meer informatie over de pressure cooker, de deelnemers en een bezoek aan deze dag kunt u contact opnemen met:

Siel Peijs Detlef La Grand

040 â 265 01 37 040 â 239 41 00

peijs@atcentre.nl dlg@syntens.nl