Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers


PERSMEDEDELING VAN KAMERVOORZITTER Herman DE CROO

VERGADERING VAN DE CONFERENTIE VAN VOORZITTERS MORGEN 14-9-2006
---

Morgen donderdag 14 september 2006 te 11 uur zal de Conferentie van voorzitters voor het eerst vergaderen sinds de start van het zomerreces.

Op de agenda staan een aantal internationale uitwisselingen, administratieve punten en de toekomstige werkzaamheden van de Kamer.

Ter herinnering:
Het Federale parlementaire jaar wordt bij Koninklijk besluit gesloten daags voor de opening van het nieuwe parlementaire jaar op de tweede dinsdag van oktober. Het Federale parlement is dus het hele reces paraat gebleven.

Tijdens het zomerreces werden volgende vergaderingen georganiseerd: 2 augustus : Commissie Buitenlandse Betrekkingen
Uiteenzetting met minister van Buitenlandse zaken De Gucht. Gedachtewisseling over het conflict tussen Israël en Libanon.

23 augustus : Commissie voor de Justitie
De minister van Justitie heeft vragen en interpellaties beantwoord m.b.t. de ontsnapping van 28 gedetineerden uit de gevangenis van Dendermonde.

24 augustus : Commissie voor de Financiën en Begroting De minister van Financiën heeft vragen en interpellaties beantwoord m.b.t. de modernisering en de renovatiewerken aan de gevangenis van Dendermonde.

28 augustus : Commissies Buitenlandse Betrekkingen en Landsverdediging Uiteenzetting door Premier Verhofstadt over de beslissing van de Belgische regering troepen te leveren aan de UN-Vredesmacht in Libanon.

29 augustus : Commissie Buitenlandse Betrekkingen
Uiteenzetting van de minister van Buitenlandse zaken over de situatie in de Democratische Republiek Congo en in Burundi.

De verslagen van die vergaderingen kunnen geraadpleegd worden op de website www.dekamer.be onder "Commissies".

Andere commissievergaderingen morgen 14 september:


- Commissie Infrastructuur om 10 uur 30 (internationale zaal)
- Commissie Financiën en Begroting om 14 uur 30 (Europazaal)

Brussel, 13 september 2006. Kamer van volksvertegenwoordigers ­ 1008 Brussel D. Van den Bossche Tel.02/549.81.77 ­ Fax: 02/549.83.02 ­ Email: dominique.vandenbossche@dekamer.be