Visio initieert Jacko van Dijk Stimuleringsprijs


IMPULS AAN ICT PROJECTEN VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING


HUIZEN, 20060817 --
In Nederland worden jaarlijks tientallen ICT projecten uitgevoerd die de mogelijkheden voor ouderen en mensen met een verstandelijke, motorische of visuele beperking vergroten. Het blijft echter moeilijk om voldoende financiële middelen te vinden voor deze relatief kleine doelgroep. Daarom heeft Visio de Jacko van Dijk Stimuleringsprijs in het leven geroepen. Deze prijs, bestaande uit duizenden euro's aan producten en diensten, wordt uitgereikt aan een innovatief ICT project voor mensen met een beperking. De uitreiking vindt plaats op donderdag 14 september aanstaande tijdens de Visio Netwerkdag ICT Projecten (NICTP2006).


Dit initiatief van Visio is mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van een groot aantal maatschappelijk betrokken bedrijven zoals Mediamaal, Dell, 2C Usability enTekstschrijvers.nl.

Inschrijven voor de Jacko van Dijk Stimuleringsprijs is nog mogelijk tot woensdag 6 september aanstaande via de website (nictp2006.visio.org). Hier is tevens uitgebreidere informatie te vinden over de inschrijvingseisen, beoordeling en prijzen. Ook geeft de website een beeld van de inhoud en opzet van de NICTP 2006 die bestaat uit workshops, presentaties en een markt.

De Jacko van Dijk Stimuleringsprijs is vernoemd naar Jacko van Dijk (1973 - 2005), die jaren werkte aan een toegankelijke wereld voor mensen met een beperking. Zijn energie als ambassadeur van Drempels Weg en account manager bij Mediamaal was een stimulatie tot innovatie voor velen. In de vorm van een prijs met zijn naam hoopt Visio nieuwe ICT projecten voor mensen met een beperking te stimuleren en inspireren.



Dennis van der Heijden