Ingezonden persbericht

Vooraankondiging bijeenkomsten Kenniscentrum Grote Steden

kennisatelier Scholing en arbeidsparticipatie: nieuwe colleges, nieuwe aanpak?

Den Haag, 14 september

Het Kennisnet Integratiebeleid en Etnische Minderheden (KIEM) van het Kenniscentrum Grote Steden organiseert op donderdag 14 september een kennisatelier over twee belangrijke integratiethemaŽs in de nieuwe collegeprogrammaŽs: scholing en arbeidsparticipatie. In de ochtend gaan wij in op de trends die wij zien in de nieuwe collegeprogramma's. Dit doen we met presentaties van de onderzoeken die Twynstra Gudde, FORUM en KIEM hebben verricht. Wethouder Rabin Baldewsingh van de gemeente Den Haag geeft een toelichting op zijn bijzondere portefeuille Burgerschap, Deconcentratie, Leefbaarheid en Media. Waarom koos Den Haag voor deze portefeuille? En wat is volgens hem nodig om beleid op scholing en arbeidsparticipatie kansrijk te maken? Tijdens het middagprogramma gaan we dieper in op kansrijk beleid op scholing en arbeidsparticipatie.

Dit duo-kennisatelier is specifiek voor bestuurders en beleidsmakers in de 31 grote steden die actief zijn op het beleidsterrein integratie.

Locatie: Vergadercentrum de Hoftoren, Den Haag

Donderdag 14 september 2006 in Den Haag. Deelname is gratis, aanmelding verplicht. Meer informatie en het inschrijfformulier vindt u op:
Zie het origineel