Gemeente Den Haag

september 2006
De Weimarstraat is een boerenmarkt rijker! (12 september)

Wethouder Kool opent op ambachtelijke wijze boerenmarkt

Vanaf 14 september staat één keer in de twee weken de boerenmarkt vlakbij en aan het Regentesseplein, voor wijkcentrum de Regenvalk. Wethouder Henk Kool (Economie, Sociale Zaken en Werkgelegenheid) opent op ambachtelijke wijze donderdag om 11.00 uur de eerste boerenmarkt. Wat deze markt zo bijzonder maakt is dat de producten direct van de boer verkocht worden aan de consument.

De boerenmarkt biedt een groot assortiment aan natuurlijke en biologische producten zoals groenten en fruit, kaas, noten en paling. De aanbieder van deze producten telen, verbouwen of maken ze zelf. De markt reist rond in Zuid-Holland. De andere locaties zijn Katwijk en Delft.

De markt, die tot op heden één keer in de twee weken te vinden was op het Goudenregenplein, is tevreden over de verplaatsing. De klandizie liep terug op het Goudenregenplein, wij hopen hier een betere afzet te vinden voor onze producten, aldus een standhouder van de markt.

Weimarstraat in de lift
De boerenmarkt past goed binnen het plan van aanpak dat voor de Weimarstraat is opgesteld. De winkelstraat strekt zich uit van de Valkenboslaan tot de Suezkade. De gemeente Den Haag, Stichting Winkels en Bedrijven (SWB) en een aantal andere partijen zijn druk bezig om ervoor te zorgen dat het weer aangenaam winkelen en verblijven wordt in de Weimarstraat. In dit plan is onder meer het voornemen opgenomen om de straat op te delen in vier stukken met elk een eigen thema: woninginrichting, dagelijkse boodschappen (2x) en artistiek en creatief.