Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Assen, 14-09-2006

Aanrijding auto-motor
NORG Een 64-jarige bestuurder van een motor uit Assen had woensdag een engeltje op zijn schouder zitten. De man reed met motor over het Oosteind toen hij geschept werd door een 69-jarige automobilist uit Groningen. De automobilist draaide van de Brinkhofweide pardoes het Oosteind op en verleende geen voorrang aan de motorfiets. De motor ging onderuit en het hoofd van de motorrijder kwam tegen het voorwiel, wonderwel is er alleen materiële schade. (06-179332)

Botsen = blazen

BEILEN Een 34-jarige vrouw uit Diever heeft woensdag een rijverbod van twee uur gekregen. De vrouw reed met haar auto over de Sportlaan toen een andere automobilist achteruit stak van een afrit af om de weg op te draaien. De man zag zijn medeweggebruiker over het hoofd en botste tegen de voorzijde van de auto. In het kader van botsen = blazen werd een alcohol test gedaan. Het resultaat voor de vrouw uit Diever was 325 µg/l (0,8 promille). Een proces-verbaal wordt opgemaakt. (06-179355)

Hoge snelheid verkeerd ingeschat
EMMEN Bij een rollerbank test woensdag bleek een bromfiets het vermogen van 2 kilowatt haalde, het kentekenbewijs wordt ingenomen. Een 18-jarige bestuurder van een bromfiets uit Emmen reed met hoge snelheid over de Angelsoerdijk in de richting van de spoorwegovergang. Een overoude plaatsgenoot wilde met de auto de weg opdraaien, hij schatte de snelheid van de bromfiets niet goed in. Daardoor ontstond een aanrijding. De bromfietser is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.(06-179372)

Rijden met ontzegging
DIEVER Door een getuige werd woensdagmiddag gemeld dat een automobilist bijna een voetganger aanreed en tegen een verkeersbord was opgebotst. Via het kenteken kon de politie de bestuurder achterhalen. Het rijbewijs van de 45-jarige man uit Diever bleek vorige week al te zijn ingevorderd. Een dossier wordt opgemaakt (06-179351)

Winkeldief gesnapt
KLAZIENAVEEN De politie heeft een 49-jarige inwoonster van Schoonebeek aangehouden. De vrouw nam goederen weg bij een winkel aan de Langestraat. Zelf verklaarde de vrouw dat zij vergeten had de goederen af te rekenen. Omdat het niet de eerste keer is dat de vrouw goederen uit de winkel wegnam, is een winkelverbod opgelegd. De vrouw zal zich voor een politierechter moeten verantwoorden. (06-179340)

Aanhouding huiselijk geweld

VEENOORD Door een 42-jarige inwoonster van Veenoord is woensdagmiddag de politie gewaarschuwd. De vrouw deed melding van huiselijk geweld. Door de 39-jarige vriend werd haar keel dichtgeknepen. De man is aangehouden en later op de dag in vrijheid gesteld. Deze zaak wordt verder afgehandeld volgens het protocol huiselijk geweld. (06-179334)

Buurjongetje steek coniferen in de brand

PATERSWOLDE Woensdag tegen acht uur werd bij de politie een brand gemeld aan de Nieuwe Akkers. De brandweer had de brand net geblust. Een 11 jarig jongetje uit de buurt had een spinnenweb in de brand willen steken, maar de coniferen begonnen ook vlam te vatten. In totaal zijn acht coniferen van 2 meter hoog afgebrand. De vader van het jongetje zal de schade vergoeden. (06-179388)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Bert Peters, tel. 0592 - 36 1280.