Ingezonden persbericht

Filosofie Oost-West ­ een kern waar pit in zit!
In de FOW nieuwsbrieven wordt steeds een aantal werkgroepen binnen FOW - merendeels bestaande uit vrijwilligers - met krachtige, kenmerkende en korte zinnen gekenschetst. Samengevat geven deze zinnen tegelijk een karakteriserend beeld van FOW. Stichting FOW is een blijvertje; staat als een huis; is steeds weer vernieuwend; steelt zo nu en dan de show en timmert immer weer met volle inzet en overgave aan de weg. Alle reden om, waar mogelijk, de oproep van de werkgroep Fondsenwerving in FOW Nieuwsbrief 3 2006 en de brochure 2007 te honoreren: Steun de Stichting FOW en haar enthousiaste vrijwilligers en cursisten (financieel), daar waar en hoe u kunt!

FOW bestaat 12,5 jaar: de Filosofie Oost-West Lezing
Op 14 december 2006 start Stichting Filosofie Oost-West een nieuwe traditie: de jaarlijkse Filosofie Oost-West Lezing, dit keer met filosoof dr. Henk Oosterling. In 2006 valt de lezing samen met het twaalf en een half jarig jubileum van FOW. Aanleiding tot de lezingen vormen de interculturele en intermenselijke ontwikkelingen die globaal (en dus ook in Nederland) plaatsgrijpen. Ontwikkelingen die erom vragen de waarde van de diversiteit, de rijkdom en de vitale betekenis van filosofieën uit Oost, West, Zuid en Noord niet uit het oog te verliezen. Prominente Nederlandse en internationale denkers worden uitgenodigd perspectief te bieden op het interculturele denken en doen, opdat door debat en dialoog nieuwe energie vrijkomt, die bijdraagt aan verdieping, vernieuwing en verbinding.

FOW jaarthema 2007: Het religieuze na de religie
Het is juist deze energie van verdieping, vernieuwing en verbinding, waarmee FOW in 2007 voor de dertiende maal, met verve van start gaat met een boeiend nieuw programma, zowel binnen haar driejarige zaterdagcursus als binnen het parallel lopend themajaar, dit jaar geïnspireerd door Het religieuze na de religie. (negen zaterdagen per jaar in Vredenburg 19 te Utrecht). Wie de kunst verstaat van het volgen van het boeiende cursusaanbod met inspirerende docenten, vergroot daarmee de levenskunst, want FOW streeft ernaar bij te dragen aan autonomie, bewust zijn en vorm geven aan het leven van het Leven.

Rode draad is en blijft bij FOW de verbinding: het slaan van bruggen tussen Oost en West, tussen Noord en Zuid en daarmee het bevorderen van de dialoog tussen mensen.
Zowel de driejarige zaterdagcursus, het jaarlijks wisselende themajaar als de diverse, in de letterlijke zin van het woord activiteiten, getuigen daarvan.
Ook in 2007 verwacht FOW velen welkom te kunnen heten.

-----------------
FOW-brochure 2007 is uit! Actuele FOW info van internet te downloaden:
FOW brochure 2007: http://www.filosofie-oostwest.nl/fwpdf/fow-brochure-2007.pdf (1,0 MB)
FOW Nieuwsbrief 3 2006 http://www.filosofie-oostwest.nl/fwpdf/fow-nieuwsbrief3-2006.pdf (0,3 MB)
-----------------

Hartelijke groet,
Joke Koppius

Stichting Filosofie Oost-West
Info:
t: 033 - 422 72 02
e: info@filosofie-oostwest.nl
w: www.filosofie-oostwest.nl