KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

14-9-2006

Open Nederlands Kampioenschap in de Olympische klassen start morgen

Op het IJsselmeer voor Medemblik, vanaf het International Sailing Center start morgen het open Nederlands kampioenschap in diverse olympische klassen. Aan de start verschijnen Laser Radial, 470 dames en heren, 49er, Yngling en 2.4 meter.

Deelnemers
Het voltallige Ynglingteam is aanwezig en zij varen in de volgende samenstelling:
Ned 1 (Janneke Hin, Annemieke Bes, Marije Kampen), Ned 11 (Mandy Mulder, Marije Faber, Floortje Hendriksten), Ned 111 (Annelies Thies, Brechtje van der Werf, Petronella de Jong)

Bijzonder is de deelname van oud-wereldkampioenen Ben en Jan
Kouwenhoven (1994 en 1996). Ook oud-kernploeglid en meervoudig wereldkampioene in de destijds Olympische Europe klasse, Carolijn Brouwer is op jacht naar de titel Nederlands Kampioen. Momenteel vaart zij voor België, samen met haar vriend Sebbe Godefroid in de
olympische Tornado. Voor dit ONK stapt ze in de Yngling, in de open klasse met teamleden Jeroen van Leeuwen en Marc van Gelderen.

De kersverse wereldkampioenen Marcelien de Koning en Lobke Berkhout, en ook de broers Coster varen niet mee. Het ONK begint immers morgen om 10.00 uur en de succesvolle zeilers komen morgenavond om 17.55 uur aan op Schiphol.

Wedstrijdprogramma
De eerste wedstrijden starten vrijdag 15 september om 10.00 uur. Als weer en wind het toelaten worden er in drie dagen acht races gevaren voor de Laser Radial, 470 dames en heren en de Yngling. De
paralympische klasse, de 2.4 meter heeft zes races op het programma staan en voor de 49er staan tien races gepland.

Een medalrace op zondag wordt gevaren door de Laser Radial, de Yngling en de 470 dames en heren. In dit nieuwe olympische format vaart de top tien van het klassement één race waarbij de punten niet mogen worden afgetrokken en zelfs dubbel tellen.

In de Finn en de Laser wordt niet gevaren omdat dit ONK overlapt met de wereldkampioenschappen van deze twee klassen. Ook de windsurfers en de Tornado zeilersgeven geen acte de présence. De reden is dat er te weinig inschrijvingen voor deelname waren.

Internetadres: www.opendutchsailing.org
E-mailadres:yvonne.vlek@watersportverbond.nl