NAS-Storage meets Entertainment: Freecom Storage Gateway WLAN


DELFT, 20060914 -- Met de introductie van de Freecom Storage Gateway-3 (FSG-3) WLAN op de elektronika/innovatiebeurs IFA in Berlijn, legt Freecom de basis op het gebied van draadloze gegevensbeveiliging en opslag voor zowel kleine bedrijven als voor privé-gebruik. Deze volledig in eigen huis ontwikkelde netwerk hard drive vormt een perfecte aanvulling voor de SOHO-markt (Small Office Home Office) waarbij data letterlijk in het middelpunt staat. En vanaf heden kan dat.. draadloos.

Interfaces & prestaties
De nieuwe en kost-efficiënte FSG-3 WLAN mag zonder twijfel een zeer getalendeerd `opslagwonder' worden genoemd, want zo combineert hij ondermeer een netwerk hard disk, router (3x LAN / 1x WLAN), een fileserver, een USB-server (4x Hi-Speed USB 2.0) en is gegoten in een stijlvol vormgegeven aluminium behuizing. Via de USB Host-poorten kunnen talloze USB-apparaten, zoals printers, USB-sticks, USB hard disks en meer, binnen een paar seconden (plug & play) door alle netwerkgebruikers worden gebruikt.

De bijzonder stille hard drive is beschikbaar als 160, 250, 400- én 500 GigaByte-versies. Dankzij de razendsnelle S-ATA-Host interface kunnen toekomstig (professionele) back-upoplossingen eenvoudig worden toegevoegd. De opslagruimte kan, door middel van het aankoppelen van bijvoorbeeld meerdere Freecom USB schijven, gemakkelijk tot in de TerraBytes worden uitgebreid.

De FSG-3 WLAN wordt verder geleverd met geïntegreerde Firewall, Web-, FTP-, DNS- en DHCP-servers en voldoet aan alle noodzakelijke standaarden/protocollen om eenvoudig en snel een lokaal (draadloos) netwerk op te bouwen. De FSG-3 is dankzij een overzichtelijk gestructureerde gebruikersinterface comfortabel en veelzijdig te beheren, te beveiligen én kan eenvoudig op internet (DSL, kabel) worden aangesloten. Gegevens op de FSG-3 WLAN zijn overal ter wereld dan via veilig via het internet te benaderen.

NAS storage meets entertainment
Naast de introductie van de draadloze versie biedt Freecom de nieuwe Storage Gateway aan met interessante nieuwe features. Zo zijn de bestaande servers HTTP-, FTP- en DHCP met een mail- en AV-mediaserver (TwonkyVision) aangevuld. Met TwonkyVision past de FSG WLAN als interface tussen WWW en entertainment-elektronica. In combinatie met voor netwerk geschikte audioversterkers of receivers laat de nieuwe FSG-3 muziek-downloads "live" vanaf het internet of van de geïntegreerde harde schijf (die met gemak plaats biedt voor wel 150.000 muziektracks) de huiskamer binnenstromen, volledig in HiFi-kwaliteit. De FSG WLAN is tevens geschikt voor het afspelen van digitale videobestanden. Hiervoor is echter wel een DMA (Digital Media Adapter) vereist.

MySQL en PHP mee aan boord
Via de HTTP-server kunnen zakelijke- of privé-websites op basis van MySQL en PHP (zowel MySQL als het PHP-script worden meegeleverd) op het internet worden geplaatst - de FSG-3 WLAN neemt hierbij de host-functie over.

Levering & prijzen
De FSG-3 WLAN wordt zéér compleet geleverd met back-up software "Acronis True Image", een handleiding op CD met gebruiksaanwijzing voor basiskennis van netwerken, ethernetkabel. Ook wordt een standaard meegeleverd zodat de FSG-3 WLAN ook verticaal kan worden neergezet. Freecom verleent de standaard twee jaar fabrieksgarantie met onbeperkte gratis helpdesk ondersteuning. De aanbevolen verkoopadviesprijzen inclusief BTW zullen ¤ 335,00 (160GB), ¤ 409,00 (250GB), ¤ 619,00 (400GB) en ¤ 739,00 (500GB) bedragen.

>>

Over Freecom Technologies B.V.
Freecom is een toonaagevende Nederlandse fabrikant van gebruiksvriendelijke multimedia hardware. Deze draagbare, digitale opslagmedia zijn slimme en vernieuwende oplossingen voor digitale vrijheid en de vrijheid om te bewegen. Of het nu gaat om door techniek gepassioneerde, mobiele gebruikers, oprichters van ondernemingen, middenstanders of afdelingen van grote internationale concerns: de producten sluiten naadloos aan op iedere locatie en elke computer. Deze innovatieve storage-producten garanderen betrouwbare opslag van gegevens. Waarbij kwaliteit een garantie is en service een begrip. Daarnaast voldoen alle Freecom producten aan hoge eisen qua gebruikersgemak en design. Vanuit het hoofdkantoor in Delft wordt de internationale organisatie aangestuurd met vestigingen in België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Hong Kong, Italië, Polen, Spanje, Nederland, Taiwan, Zweden en Zwitserland.