CDA gevaar voor de democratie


LEIDEN, 20060914 -- Op onder meer de Volkskrant website lezen wij vandaag in een ANP bericht dat het CDA een verbod wil op alle politieke partijen waarvan de opvattingen tegen de huidige rechtsorde indruisen. Verboden zouden volgens het CDA moeten worden de PNVD, die het ANP overigens respectloos "de pedofielenpartij" noemt, en neofascistische partijen. Ideeën van bepaalde partijen zouden onvermijdelijk leiden tot strafbare feiten of zouden onze democratische rechtsorde terzijde schuiven.

Wat strafbare feiten zijn bepalen we nu juist via democratische weg. Het CDA staat onderdrukking (en censurering) van politieke stromingen voor, wil daarmee stelselmatig een deel van het Nederlandse volk monddood maken, en vormt derhalve zelf een gevaar voor de Nederlandse democratie.

Nog even en er is een kamermeerderheid voor een verbod op de PNVD, het einde van de democratie lijkt daarmee in zicht. We dachten dat de tijd van de inquisitie achter ons lag. Over normen en waarden moet je discussiëren, die moet je niet anderen opleggen.

Verder willen wij erop wijzen dat het CDA een van de partijen is die, gezien haar standpunten over pedoseksualiteit enkele jaren geleden, op basis van nu door het CDA geuitte standpunten zou zijn verboden.

Tot slot: de PNVD start vanaf 18 september een campagne waarbij het volk opgeroepen zal worden om een ondersteuningsverklaring voor de PNVD te tekenen, al is het enkel om de democratie een kans te geven.

GERELATEERDE LINKS

Pleitnotities mr. G.P. Hamer in het kort geding tegen de PNVD:
www.pnvd.nl/VersusSoelaas.doc

Hoofdstuk 1 van ons document "Kies verantwoorde vrijheid" gaat over hoe partijen hun partijverleden aangaande standpunten over kinderseksualiteit en pedofilie angstvallig geheimhouden:
www.pnvd.nl/verantwoord.html

EINDE

Aan de redactie

Per e-mail is de PNVD bereikbaar via: [ info@PNVD.nl ].

Voor meer informatie over de PNVD of dit persbericht vragen wij u zich te richten tot het PNVD-bestuurslid dat fungeert als contactpersoon binnen uw provincie. Deze verdeling ligt als volgt:

Provincies Friesland, Noord-Holland, Flevoland, Utrecht:

De heer A. van den Berg, Penningmeester PNVD
Telefoon: 023 - 855 23 58

Provincies Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Limburg:

De heer N. de Jonge, Secretaris PNVD
Telefoon: 06 - 27 412 036

Provincies Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant:

De heer M. Uittenbogaard, Voorzitter PNVD
Telefoon: 06 - 50 943 431





PNVD