Ingezonden persbericht



Persbericht

'Africa in the picture' in LUX
Spraakmakende films van Afrikaanse filmmakers
Donderdag 14 september

Africa in the picture, het festival voor de moderne Afrikaanse film, vindt dit jaar ook in LUX plaats. Op donderdag 14 september kunt u een drietal films zien die een fascinerende blik werpen op het moderne Afrikaanse continent.

Global filmdebat 'African paradis' (Sylvestre Amoussou) We zijn er aan gewend dat Afrikanen als migrant Europa proberen binnen te komen. Maar wat als de rollen omgedraaid zijn? Als Europa het arme continent geworden is en Afrika juist welvarend? Hoe ziet de migratie er dan uit? Twee Fransen, Olivier en Pauline, leven als illegale immigrant in Afrika, in een toekomstige wereld waar het Afrikaanse continent rijk en welvarend geworden is.
Een filmdebat over de toekomst van de (illegale) immgratie tussen Afrika en Europa, met regisseur Sylvestre Amoussou (Benin) en Jeroen Doomernik, deskundige illegale immigratie aan het Institute for Migration and Ethnic Studies (IMES) aan de UvA. Gespreksleider is Koen Dortmans, programmamaker LUX debat.
Aanvang: 19.00uur / Entree: EUR 8,-

Indigènes (Rachid Bouchareb)
In WOII vochten duizenden mannen uit de Franse kolonieën als Marokko en Algerije voor de vrijheid van Frankrijk, maar na de oorlog werden ze vergeten. Winnaar Gouden Palm in Cannes.
Aanvang: 22.00uur / Entree: EUR7,-

Et si Latif avait raison (Joseph Gaye Ramaka)
In Senegal, vooral bekend van de djembé, vond in 2000 een democratische machtswisseling plaats. Dat heeft echter niets veranderd aan de plundering van de bodemschatten. Wat is er nog over van de dromen die men in 2000 had? Aanvang: 22.00uur / Entree: EUR7,-

Passepartout 14 september: EUR 10,00 (2 films)
Studenten Radboud Universiteit/HAN en medewerkers en alumnipashouders Radboud Universiteit EUR 7,50. Let op: reguliere kortingen gelden niet.

Tree of spirits (Cilia Sawadogo)
Prachtige animatiefilm uit Burkina Faso over de kinderen Kodou en Tano. Zij ontmoeten Ayoka, de geest van een baobabboom. Ayoka zegt dat de boom spoedig zal worden gekapt door een houthandelaar. Kodou en Ayoka gaan hulp zoeken bij de voorouders om de boom te redden. Voor alle leeftijden Datum: zondag 17 september / Aanvang: 13.00 en 15.00 uur / Entree museum: EUR 7,50 volwassenen / EUR 4,00 kinderen t/m 12 jaar / Locatie: Afrika Museum in Berg en Dal

Zie www.africainthepicture.nl voor meer info over het festival. Dit programma is onderdeel van Global, een publiek project van LUX i.s.m. het CIDIN van de Radboud Universiteit, over de mensen in de Derde Wereld die het slechter hebben dan wij en de vraag wat wij, met hen, daaraan kunnen doen. Informatie over dit project, dat is mogelijk gemaakt door de NCDO, vindt u op www.globaldebat.nl


dhr. Hedzerd de Boer
programmaker debat LUX
024-3818122
024-3556151 (rechtstreeks)
06-42458124
hedzerd@lux-nijmegen.nl
www.lux-nijmegen.nl
www.globaldebat.nl