Persbericht 1e landelijke oprichting businessclub voor jonge Chinese ondernemers en professionals 14 sept 06

Jonge Chinezen bundelen krachten voor zakelijk succes

Oprichting 1e landelijke businessclub voor jonge Chinese ondernemers en professionals op 14 september a.s.

Den Haag, 8 september 2006 - Op donderdag 14 september vindt in Den Haag de oprichting van de eerste landelijke businessclub voor jonge, Chinese ondernemers en professionals plaats: Dragons Businessclub. Het doel is het bundelen van elkaars krachten voor zakelijk succes met respect voor de Chinese en Nederlandse cultuur. Deze groep betreft voornamelijk jonge, hoogopgeleide Chinezen buiten de horecabranche die, in tegenstelling tot de eerste generatie Chinezen, zich nadrukkelijker in de Nederlandse samenleving profileert.

Jonge Chinese ondernemers en professionals
Er zijn ongeveer 100.000 Nederlandse Chinezen in Nederland. Daarvan is 60.000 werkzaam als werknemer of ondernemer. Van deze groep zijn circa 42.000 (70%) actief in de Chinese horeca en ongeveer 18.000 (30%) zijn werkzaam als werknemer of ondernemer buiten de horeca. Dat varieert van winkeleigenaar tot handelsondernemer, van ICT-consultant tot huisarts, van accountant tot wetenschappelijk onderzoeker. Dit betreft voornamelijk jonge, Chinese ondernemers en professionals.

Dragons Businessclub
Dragons Businessclub heeft als doel het bundelen van de verschillende kwaliteiten van jonge, Chinese ondernemers en professionals in Nederland voor zakelijk succes, met name van de diverse disciplines buiten de Chinese horeca. Dragons Businessclub biedt een platform waar men kennis en ervaring uitwisselt, nieuwe contacten opdoet, bestaande contacten onderhoudt en het eigen netwerk uitbouwt met respect voor de Chinese en Nederlandse cultuur. Verder vervult zij een brugfunctie tussen de jonge Chinezen en het Nederlandse bedrijfsleven en de Nederlandse overheid. Dragons Businessclub richt zich primair op de jonge, Chinese ondernemers en professionals in Nederland en secundair op Nederlandse bedrijven en instellingen die interesse hebben in het zakendoen met Chinezen in Nederland en China.

Rabobank
De officiële oprichting vindt plaats op het kantoor van Rabobank Den Haag en omgeving, een groot voorstander van duurzame en etnische ondernemerschap. De oprichting is gekoppeld aan de eerste themabijeenkomst van Dragons, genaamd 'China in Nederland'. Tijdens deze bijeenkomst zal een aantal prominente sprekers nader ingaan op dit specifieke thema.

Noot aan de redactie:

Datum: donderdag 14 september
Tijd: 17.00 - 21.30 uur
Locatie: Rabobank Den Haag en omgeving, Korte Vijverberg 2, Den Haag

Programma

17.00 uur Ontvangst en registratie
18.00 Opening door Paul Dirken, directievoorzitter Rabobank Den Haag e.o.
18.05 Welkomstwoord door Lase Hu, voorzitter Dragons Businessclub
10. 'Magische' oprichtingshandeling door Henk Kool, wethouder Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economische Zaken, gemeente Den Haag
18.20 Presentatie Dragons Businessclub door Chang Wong, vice-voorzitter
Dragons Businessclub
18.30 Presentatie Masterank door Cyrus Chan, operation manager Masterank Europe BV,
Den Haag
18.45 Lezing 'China in Nederland' door Jochum Haakma, directeur Netherlands Foreign
Investment Agency (voormalig consul-generaal in Shanghai en Hong Kong)
19.00 Afsluiting met magische goochelact 'East meets West'
19.15 Dinerbuffet en informeel netwerken
30. Einde
31.

Voor nadere informatie:

- Chang Wong, vice-voorzitter Dragons Businessclub, tel. 06 - 54 75 29 38,
e-mail: changwong@12move.nl
- Edwin L. Kraft van Ermel, senior accountmanager Rabobank Den Haag e.o., tel. 070 - 371 88 00,
e-mail: e.kraftvanermel@denhaag.rabobank.nl

---- --