Fugro N.V

PERSBERICHT

Leidschendam, 14 september 2006

Nieuwe opdrachten voor Fugro Pelagos in VS

Fugro Pelagos Inc, een Amerikaanse werkmaatschappij van Fugro N.V., gaat diverse opdrachten uitvoeren voor NOAA (National Oceanic and Athmospheric Administration), een onderdeel van de US Department of Commerce.

De eerste werkopdracht behelst in 2006/2007 uit te voeren hydrografisch onderzoek in diverse wateren van Alaska met gebruik van multi-beam echo-sounder systemen. Met de resultaten van dit onderzoek wil NOAA de achterstand inlopen die is ontstaan bij het in kaart brengen van de VS-wateren.
De opdracht heeft een waarde van USD 10,6 miljoen.

Daarnaast is Fugro Pelagos begonnen met de uitvoering van een sonar scan om de als gevolg van orkanen overgebleven wrakstukken in de ondiepe wateren van de Golf van Mexico voor de kust van Alabama in kaart te brengen. Deze opdracht vertegenwoordigt een waarde van USD 2,5 miljoen.
Beide werkopdrachten maken deel uit van de in 2005 aangekondigde raamovereenkomst met een duur van vijf jaar en een maximale waarde van USD 50 miljoen.

Fugro Pelagos Inc heeft verder een nieuwe opdracht verworven van NOAA om in de gehele Verenigde Staten hydrografische onderzoeken vanuit te lucht uit te voeren, met behulp van lasertechnologie (LIDAR). Hiervoor is een contract afgesloten met een duur van drie jaar en een waarde van USD 30 miljoen.

De opdrachten zullen worden uitgevoerd vanuit de kantoren van Fugro Pelagos in Anchorage (Alaska); Stennis (Mississippi) en Honolulu (Hawaii).

Voor nadere informatie:
Fugro N.V.
Ir. K.S. Wester, President-Directeur Telefoon 070 311 11 12
Fugro N.V.
Postbus 41
2260 AA
Leidschendam Tel: 070 3111422 Fax: 070 3202703 ir@fugro.com www.fugro.com

Fugro verzamelt en interpreteert gegevens over het aardoppervlak en de (zee)bodem en geeft hierop gebaseerde adviezen. In het verlengde hiervan levert Fugro aanverwante diensten, waaronder nauwkeurige plaatsbepaling, het testen van bouwmaterialen, reservoir engineering en datamanagement. Organisatorisch bestaat Fugro uit drie divisies: Geotechniek, Survey en Geoscience.

Fugro is genoteerd aan Euronext N.V. te Amsterdam en opgenomen in de Amsterdam Midkap index. Fugro heeft circa 275 kantoren en ruim 9.000 medewerkers, die in meer dan 50 landen permanent aanwezig zijn.


1 van 1


---- --