Dienstenbond CNV

De nieuwe CAO-tekst voor Vaste Medewerkers is beschikbaar! 14-09-2006

De tekst van de nieuwe CAO voor Vaste Medewerkers van Uitzendondernemingen 2006-2007 is beschikbaar. Kijk hiervoor op onze website. Verder staan er dit najaar nog een aantal belangrijke onderwerpen op het programma zoals pensioenen en werkdruk.

Nieuwe CAO-tekst
Het heeft even geduurd, maar de tekst van de nieuwe CAO is klaar. U kunt deze tekst vinden op de website van CNV Dienstenbond onder vakgroep CNV FLEX:

http://www.cnvdienstenbond.nl/cnvdienstenbond/vakgroep/vakgroepcnvflex .html

Een gedrukt exemplaar van de CAO-tekst kunt u opvragen bij uw werkgever.

Pensioenen
Een van de belangrijke punten in de nieuwe CAO is de pensioenrichtlijn die door de bonden en de werkgevers is afgesproken. Uitgangspunten bij deze pensioenrichtlijn zijn:

* Verlaging van de intredeleeftijd van 25 jaar naar 21 jaar;
* Afschaffing van de wachttijd van 1 jaar, voordat de werknemer pensioen gaat opbouwen;

* Verlaging van de franchise. Dit betekent dat u over een groter deel van uw salaris pensioen gaat opbouwen.

De achtergrond van de pensioenrichtlijn is dat werkgevers en bonden willen bereiken dat alle pensioenregelingen in de branch aan een minimum niveau gaan voldoen.

Op dit moment wordt de richtlijn verder uitgewerkt door de Werkgroep Pensioenen waaraan werkgevers en bonden deelnemen. Deze werkgroep wordt geadviseerd door adviesbureau Mercer, dat gespecialiseerd is in advies over pensioenkwesties. De uitwerking van de nieuwe richtlijn moet klaar zijn voor 1 januari 2007. Op dit moment verloopt alles volgens plan en zou die invoeringsdatum haalbaar moeten zijn.

Werkdruk
Tijdens het CAO-overleg is ook afgesproken dat er een onderzoek zou gaan plaatsvinden naar de werkdruk binnen de sector. Dit onderzoek heeft inmiddels plaatsgevonden. U heeft via een enquête kunnen aangeven wat u van de werkdruk in uw bedrijf en uw functie vindt. Uit dit onderzoek kwam dat de werkdruk, met name onder intercedenten, als hoog wordt ervaren. Ter verdieping van dit onderzoek is door de Werkgroep Werkdruk, waarin bonden en werkgevers vertegenwoordigd zijn, nog een onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn onder andere HR-managers en OR-leden geïnterviewd. De resultaten van dit onderzoek worden nu besproken in de werkgroep. Bekeken wordt op welke manier de werkdruk verminderd zou kunnen worden. Hiermee is stap 1 van de afspraak, het inventariseren van praktijkervaringen onder werkgevers en werknemers, afgerond en wordt nu gewerkt aan stap 2, het organiseren van informatieoverdracht. Stap 3 en 4 volgen daarna en bestaan uit monitoring en een vervolgmeting van de resultaten.

Nieuwe bestuurder
Binnen CNV Dienstenbond zijn de taken opnieuw verdeeld en dat betekent dat vanaf heden uw belangen zullen worden behartigd door Sandra Hendriks-Sneijder. Voor vragen of opmerkingen over de CAO of over andere problemen die zich voordoen op uw werk kunt u altijd contact met haar opnemen per e-mail s.hendriks@cnvdibo.nl of telefonisch op 023- 5670686.

Nog geen lid?
Dat is jammer! Lid worden van CNV Dienstenbond biedt u namelijk vele voordelen. Als lid blijft u goed op de hoogte van zaken die belangrijk voor u zijn. Naast de collectieve belangbehartiging, kunt u als lid ook gebruik maken van individuele diensten zoals een rechtsbijstandverzekering, loopbaanadvies, cursussen en trainingen en de CNV belastingservice.