Ingezonden persbericht


Jonge Fortuynisten Voorkom de sharia door minder immigratie en méér integratie"

De Jonge Fortuynisten,de officiële jongerenbeweging van de Lijst Pim Fortuyn, zijn zwaar ontsteld door de uitspraken van minister Dönner (CDA) dat het in Nederland mogelijk moet zijn de Sharia (streng islamitische wetgeving) in te voeren. Met deze uitspraken dreigt minister Dönner Nederland te plaatsen in het rijtje landen Iran, Saoedi-Arabië, Nigeria, Pakistan, Soedan en Somalië. Allemaal landen die de Sharia in meerdere of mindere mate kennen. De invoering van de Sharia zou ons land in één klap terugwerpen in de meest duistere dagen van de middeleeuwen. Hiertegen moeten wij ons met hand en tand verzetten aldus de Jonge Fortuynisten. In een boek van twee Vrij Nederland-journalisten stelt Donner: "Voor mij staat vast: als tweederde van alle Nederlanders morgen de sharia zou willen invoeren, dan moet die mogelijkheid toch bestaan? Zo iets kun je wettelijk toch niet tegenhouden? Het zou ook schande zijn om te zeggen: dat mag niet! De meerderheid telt. Dat is nou juist de essentie van democratie."

Volgens de Jonge Fortuynisten had de minister van justitie beter kunnen stellen dat hij niet in de democratie zou willen leven waarin de meerderheid van de bevolking de Sharia in wil voeren omdat een dergelijke samenleving ten diepste te verachten is en niet als beschaafd en ontwikkeld kan worden beschouwd. Dát zou zijn uitspraak moeten zijn geweest. Géén open eindjes, géén democratisch correct geneuzel, maar een mening over de Sharia wetgeving. Die heeft hij nu niet gegeven. Daarom stellen de Jonge Fortuynisten voor om tot maatregelen te komen om te voorkomen dat het in ons deel van de wereld ooit zover komt dat een meerderheid van de bevolking een shariawetgeving zou willen invoeren.

Daarom stellen de Jonge Fortuynisten dat de Nederlandse samenleving zich hevig moet verzetten tegen wetgeving die vrouwenonderdrukking propageert en waarin de amputatie van handen en voeten alsmede andere vormen van lichamelijke en geestelijke verminking als religieus-juridische straffen de gewoonste zaak van de wereld is. Met deze uitspraak geeft de minister allochtonen immers een vrijbrief om in de publieke ruimte meer plaats op te eisen voor hun eigen cultuur. Zelfs zo veel ruimte dat zij dergelijke middeleeuwse wetten kunnen invoeren ten kosten van de waarden en normen van onze Westerse samenleving.

De Sharia is religieuze wetgeving. Dit strookt niet met één van de belangrijkste Nederlandse cultuurwaarden, de scheiding tussen Kerk en Staat. Dit grondbeginsel wordt momenteel door de voor de radicale islam buigende overheid al regelmatig geschonden. Steeds vaker zien we in overheidspublicaties afbeeldingen van vrouwen die gekleed zijn volgens de kledingvoorschriften van de Sharia, zoals nauw sluitende hoofddoeken en allesbedekkende tot de grond reikende gewaden. Deze kledingsvormen zijn vormen van vrouwenonderdrukking die haaks staan op de Westerse normen. Dat de overheid deze afbeeldingen plaatst in het kader van integratie is des te schrijnender, aangezien zij hiermee deze vormen van vrouwenonderdrukking als doodnormaal voordoet. Dit werkt integratie dus helemaal tegen.

De Jonge Fortuynisten zijn van mening dat het overheidsbeleid er op gericht moet zijn de heersende Christelijk, Joods Humanistische cultuurwaarden te beschermen en uit te dragen. De Jonge Fortuynisten pleiten er dan ook deze op te nemen in onze grondwet.

Daarnaast zullen er adequate maatregelen moeten worden genomen op het gebied van immigratie en integratie: de ongebreidelde immigratie die dit land de afgelopen decennia gekend heeft moet acuut een halt worden toegeroepen, anders blijft het, zoals Pim Fortuyn eens stelde 'dweilen met de kraan open'. Daarnaast moet er keihard worden gewerkt aan integratie, waarbij de nadruk dient te liggen op het besef van onze Westerse kernwaarden en normen, onze taal en onze cultuur. Voor wie zich hier niet naar wil schikken, hoort geen plaats te zijn in dit land en kan zijn toevlucht beter zoeken in bijvoorbeeld één van de islamitische heilstaten die deze wereld rijk is.

Behalve dat de Jonge Fortuynisten Donner ongelijk geven op bovenstaande punten, vinden zij ook dat Donner met deze uitspraken het kabinetsbeleid inzake integratie ondermijnt. Het kan niet zo zijn dat de minister van justitie, in zijn functie als hoogste beschermer van de rechtstaat, diezelfde rechtstaat op deze wijze ondergraaft. De Jonge Fortuynisten roepen Minister President Balkenende dan ook op Donner een door hem zelf verboden corrigerende tik te geven.

13-9-2006

----------------------------------------------