Ingezonden persbericht

- PERSBERICHT -

Nieuwe toekomst voor minimaal 60 weeskinderen in Kenia

Telfort Spinning Event brengt ¤ 89.364,- op voor weeshuis in Malindi

Amsterdam, 14 september 2006 - Het Spinning Event van Telfort op 14 september heeft ¤ 89.364,- opgebracht voor de weeskinderen in Kenia. Dit bedrag is bij elkaar gefietst door 25 teams van Telfort relaties. Zij bemanden ter gelegenheid van de tiende verjaardag van Telfort tien uur achter elkaar de spinningfietsen. Het bedrag is opgebouwd uit een bijdrage van Telfort, Telfort relaties en een extra bijdrage per verbrande calorie - een totaal van 172.403 calorieën. Dit staat gelijk aan 1.231 bruine boterhammen met 30+ kaas.

De deelnemers kregen van alle kanten steun bij hun sportieve prestaties. Gretha Smit en Ingrid Paul van de schaatsploeg Team Telfort verzorgden de eerste spinningles van de dag.
Om vier uur vertelde de ambassadrice, hare excellentie mevrouw Kalimi Mugambi Mworia, de sporters hoe blij ze is met dit initiatief. De weeskinderen zelf hadden voor elk team een tekening gemaakt, die aan het einde van de dag aan de teams werd uitgereikt. De cheque voor het totale bedrag werd door Team Telfort schaatser Jan Bos overhandigd aan Stephanie Harmsen, Algemeen Directeur van Telfort.

Stephanie Harmsen: "Ik ben echt onder de indruk en trots dat we zoveel mensen bereid hebben gevonden om hun persoonlijke bijdrage te leveren. Het was fantastisch om te zien hoe alle mensen op deze dag vol overgave het uur spinning vol maakten. En wat is er nou mooier dan als bedrijf je tiende verjaardag te vieren door met zoveel betrokkenheid kinderen mee te laten delen, die het niet zo goed hebben als wij?"

Het geld gaat naar het weeshuis 'Spirit of Faith Children's Centre' in Malindi. Dit weeshuis wordt, samen met het gelijknamige weeshuis in Ruiru, sinds 2004 door Telfort ondersteund. Beide weeshuizen worden geleid door de stichting van de Nederlandse onderwijzeres Ria Fennema.

Inge Vermeulen, Directeur Klantenservice bij Telfort en één van de initiatiefnemers van het Spinning Event: "Het is onvoorstelbaar wat er kan worden gedaan voor het geld dat het event heeft opgeleverd. Voor dit bedrag krijgen minimaal zestig weeskinderen een goed dak boven hun hoofd, met sanitaire voorzieningen. Daarnaast hebben ze een jaar lang te eten en kunnen extra onderwijzers worden ingehuurd. Bovendien kunnen de oudere broers en zusjes dankzij dit geld naar een school die buiten het weeshuisterrein ligt. Zo kunnen de weeskinderen uit één gezin bij elkaar blijven."

Deze maand nog gaan tien medewerkers van Telfort, waaronder Stephanie Harmsen, naar Malindi in Kenia om het geld symbolisch te overhandigen aan Ria Fennema. Deze reis is de derde 'bouwreis' van Telfort, waarbij elk kwartaal een aantal Telfort medewerkers naar Kenia afreist. Zij helpen daar bij de (ver)bouw van de huizen of ander werk op het terrein van het weeshuis.

10 jaar Telfort
In het kader van haar 10-jarig bestaan organiseert Telfort diverse acties en activiteiten voor iedereen. Het eerste ludieke evenement is al geweest, namelijk het Telfort Nederlands Kampioenschap SMS. Ook wordt er binnenkort onder meer een wedstrijd voor de bovenbouw van lagere scholen georganiseerd met als thema ''Ben jij ook in oktober jarig? Doe dan mee en maak kans op een schaatsles van Team Telfort voor jouw hele klas'. Deze en diverse andere activiteiten worden aangekondigd via de speciale website www.tienjaargoedvoormekaar.nl.
- EINDE PERSBERICHT -

Noot voor de redactie (