Gemeente Wijk bij Duurstede

Herstructurering Mariënhoeve van start

Onder grote belangstelling van raadsleden, vertegenwoordigers van sportverenigingen en betrokken medewerkers van de gemeente gaven wethouder Aukje Boer en voorzitter van de stichting Wijksport, Wim van der Spek, donderdag 14 september jl. het startschot voor de herstructurering van sportcomplex Mariënhoeve.

In februari 2003 kwam de projectgroep met plannen voor herstructurering van het sportcomplex bij de toenmalig wethouder en werd de intentie uitgesproken dat de verenigingen met elkaar aan de slag zouden gaan. Nu, ruim 3 jaar later, kan de eerste spa de grond in. De gemeenteraad heeft voor het project EUR 3.000.000 beschikbaar gesteld.

Wethouder Aukje Boer spreekt van "een prachtig voorbeeld hoe beleid gemaakt kan worden door inwoners zelf, in dit geval de sportverenigingen". Verder prijst zij de goede samenwerking tussen alle betrokken partijen. "Het was in het hele proces een kwestie van geven en nemen, maar uiteindelijk is er winst voor iedereen. En wel het meest voor de Wijkse sporters."

De werkzaamheden starten met:

· nieuwbouw voor judovereniging "Duurstede" en jeu de boulesclub "Mazijk de Pétanque"

· vernieuwing van de Steenoven, als kleedkameraccommodatie voor voetbalvereniging CDW

· een kunstgrasveld voor voetbalvereniging CDW en een voor hockeyvereniging "Dorsteti"

info@wijkbijduurstede.nl
tel : 0343 595595
fax: 0343 595599
Bezoek adres:
Karel de Grotestraat 30 Post adres:
Postbus 83
3960 BB